Federasyon ‘topu’ Digitürk’e attı. Ancak yayıncı kuruluşun cevabı herkesin elini kolunu bağladı: Bu pakete göre satış yaptık. Geri adım atamayız.

İstanbul’da önceki gün yapılan olağan toplantıda ‘dertlerini’masaya yatıran kulüp başkanları, çözüm için düğmeye bastı.

Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, yardımcısı Göksel Gümüşdağ ve Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya geldi.

Yıldırım, Polat ve Gümüşdağ, yeni yayın döneminde başlayan ‘haftada 9 maç yayını ve pazartesi maçları’na karşı çıkarken, “Bu durum seyirci sayısında ciddi azalmaya neden olacak. Her dakika maç yayını olunca kayıp yaşıyoruz. Hele pazartesi maçları büyük sıkıntı yaratıyor. Naklen yayın sayısının azaltılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

4 HAFTALIK PROGRAM TALEBİ

Geçtiğimiz sezon yapılan yayın ihalesinin sözleşmesinde yer almasına karşın kulüplerin haftada 9 maçın naklen yayınlanmasına karşı çıkmaları, TFF Başkanı Mahmut Özgener’i de zor durumda bıraktı.

Kulüplerden gelen talep Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem’e iletildi. Ancak Özerdem, 9 maçın naklen yayınlanmasının naklen yayın ihalesi öncesinden bilindiğine dikkat çekerek, “Biz 9 maçın yayını üzerinden bir satış sistemi geliştirdik. Paketler oluşturduk. O paketlere göre satış yaptık. Kulüplere yardımcı olmak isteriz. Ancak paket sistemini değiştirmemiz mümkün değil” cevabını verdi.

Kulüplerin, 9 maça karşı direnmeleri ve “Bu böyle gitmez” demesi üzerine TFF Başkanı Özgener, kulüp başkanları ve Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem’in katılacağı bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kulüpler, TFF’den maç programlarının 4 haftalık paketler halinde açıklanmasını da talep etti.

Editör: HABER MERKEZİ