GÖKTÜRK FIRAT

Önceki gün başlayan etkinlilere katılmak için bölgeye gelen çok sayıda yerli ve bayancı sporcu Fırtına Deresi kenarında kamp kurdu. Bugün ise katılımcılar Fırtına Deresi'nde bota binerek rafting yaptı. Toplam 30 farklı ülkeden temsilcinin de katıldığı şenlikte onlarca yerli ve yabancı sporcu Fırtına Deresi içerisinde tulum eşliğinde horon oynayarak eğlendi.

Burada konuşan Rize Valisi Zekeriya Şarbak, raftingin yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini belirterek 'Rafting her geçen gün önemi artan bir spor dalıdır. İlimiz güzide kulüplerimizin çabaları ile bu alanda önemli bir yere geldi. Ancak rafting sporu bir iki gülük eğlence olarak kabullenilmemeli bir yaşam tarzı halini almalıdır' dedi.

Vali Şarbak konuşmasının ardından usta sporcuların nezaretinde bota binerek rafting yaptı. İlk kez rafting yaptığı öğrenilen Şarbak'ın zorlanmadığı gözlendi.

Şenliğin son günü olan 19 Temmuz Pazar günü yurt içinden ve yurt dışından Fırtına Vadisi'ne gelen rafting takımları arasında 7 kilometrelik nehir inişi yarışması yapılacak.

 
Editör: HABER MERKEZİ