Rizeli iş adamlarının kurmuş olduğu Rize Yatırım A.Ş’nın yapımını üstlendiği yeni stadın inşaatı hızla devam ediyor. Çok değil yaklaşık bir yıl sonra Rize ve Rizespor yeni stadına kavuşmuş olacak. Sadece stat mı? Elbette değil. Büyük bir spor kompleksi yapılacak. Avrupa standartlarında kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzu. Karadeniz sahil yolu ile birlikte Rize sahili olmayan bir deniz kenti haline geldi. Bu yüzden yüzme havuzu en az stat ve kapalı spor salonu kadar önemli. Bugüne kadar Denizde yüzücü yetiştiremeyen Rize bu havuz sayesinde yüzücüler yetiştirir.

Yapımı hızla devam eden yeni stat’ın kapasitesi 15 bin kişilik. Rize’nin mevcut şartlarında yani Atatürk stadına gelen seyirci sayısına baktığımızda bu sayı yeterli olur gibi gözükse de ileride 15 bin kişilik stat yeterli olmayacaktır. Bugün Rize genelindeki ilköğretim okullarında yaklaşık 70 bin öğrenci okuyor. Bu sayı bile düşünüldüğünde stat’ın seyirci kapasitesinin yeterli olmayacağı açık ve net bir şekilde ortada. Yeni bir stat yapmak kadar onu doldurmakta önemli. Rize 15 bin kişilik stadı çok rahat bir şekilde doldurur. Çünkü bu potansiyel şehirde var. Bu yüzden stat’ın kapasitesinin 20 bine çıkarılması şart. Tabi ki her şeyin başı para ama 15 bin kişilik yerine 20 bin kişilik stat yapmakta o kadar zor değil. Rize yatırım A.Ş bunu yapacak güce fazlasıyla sahip. Zaten yapımı devam eden stat’ın temeli 40 bin kişilik kapasiteyi kaldıracak düzeyde. 40 bin kişilik bir stat Rize için çok lüks olur. Bizim Rize Yatırım A.Ş’yi oluşturan iş adamlarımızdan ricamız stat’ın kapasitesinin 20 bine çıkarmaları. İstedikleri anda bunu rahatlıkla yaparlar.

Yapımını Cengiz ailesinin üstlendiği Rizespor’un yeni sosyal tesisleri bitti. Mehmet Cengiz sosyal tesislerinin açılmasına artık sayılı günler kaldı. Avrupa standartlarının bile üstünde her yönüyle mükemmel bir tesis oldu. Böylesine mükemmel bir tesisi Cengiz ailesi Rizespor için yaptı. Bunu yapmak kadar yaşatmakta önemli. Rizespor’un yayın gelirleri haricinde fazla bir geliri yok. Dolayısıyla yeni tesisin aylık gideri en az 100 bin YTL olacağından sabit gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Bu konuda Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizespor için benzin istasyonu yapılması için bir takım çalışmalar yapmıştı. Tesislerin yapımı tamamlandı. Rizespor Ocak ayından itibaren yeni tesislerinde kalacak. Bu yüzden daha fazla zaman kaybedilmeden sabit gelir kaynakları oluşturmak için gerekenler yapılmalı. Bu konuda kimin üzerine ne görev düşüyorsa hiçbir sorun çıkarmadan yerine getirmek zorundadır. Tesislerin sabit gelir kaynaklarına ihtiyacı var.

 

[email protected]

 

 

Editör: HABER MERKEZİ