Rize Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı başkanlığında, 2021-2022 sezonu içerisinde oynanacak spor müsabakalarıyla ilgili Rize İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

2021-2022 Süper Lig sezonunda müsabakaların %50 seyirci kapasitesiyle oynanacağı dikkate alınarak, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında önlem ve yöntemlerin tespiti ve çözümü ile ilgili ortak kararlar alındı.

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlara göre; Türkiye Futbol Federasyonu’nun yayınladığı “Stadyuma Giriş Usulleri” başlıklı yazıda COVİD-19 aşısı yaptırmış seyircilerin HES/Passolig entegrasyonunda biletlerini alabilecekleri belirtilmiştir. Aşı yaptırmamış ve COVİD-19 virüsüne yakalanmamış seyircilerin ise 48 saat önceden PCR testi yaptırmaları gerekmektedir. Aşı takvimini henüz tamamlamamış seyirciler için HES onayı gerekmektedir.

Stadyumda bulunan seyirci otoparkları; Stadyum kapalı otoparkı, Maraton tribünü arkası, Yüzme havuzunun ön ve arka kısmı olarak belirlenmiştir. Protokol tribünü giriş kapısı ön kısmına Vali, Vali Yardımcısı, Rize Belediye Başkanı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü, ev sahibi ve misafir takım kulüp başkanları, müsabaka güvenlik amiri ve TFF temsilcileri haricinde herhangi bir araç alınmayacaktır.

Misafir takım ile ev sahibi takım taraftarları arasında görüşü engelleyecek şekilde bariyer yapılması ve bariyerin reklam panoları ile kapatılması sağlanacaktır. Tribünlerde, İl Emniyet Müdürlüğüne ait güvenlik koltukları tahsis edilecektir.

Stadyum tribünlerinde bulunan büfelerde bozuk para kullanılmaması, alışverişlerin 5 TL ve katları üzerinden yapılması sağlanacaktır.

Stadyum girişinde seyirci üst araması yapılırken toplanan bozuk paralar makbuz karşılığında Yeşilay ve Kızılay Sivil Toplum Kuruluşlarına dönüşümlü olarak verilecektir.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve sahil dolgu sahası açık otopark alanı “Özel Seyir Alanı” olarak belirlenmiştir.

Pandemi nedeniyle, özellikle çift geçiş ve başkasının kartını kullanarak müsabakayı izlemek isteyen seyircilere karşı dikkatli olunması, 6222 sayılı kanuna göre gerekli cezai işlemin mutlak suretle uygulanması sağlanacaktır.
 

Editör: HABER MERKEZİ