Rize Sportif A.Ş. İstanbul’da Şadan Kalkavan’ın başkanlığında yaptığı ve Rizeli ünlü iş adamlarının katıldığı toplantıda bir dizi önemli kararlar aldı. Kurulma aşamasını tamamladıktan sonra İstanbul’da Büyük Kulüpte bir araya gelen Sportif A.Ş. önümüzdeki hafta yapılacak olan olağan üstü genel kurulla birlikte Rizespor’un geleceğini masaya yatırıp şekillendirdi. 50 iş adamının katıldığı ve hem sportif A.Ş. hem de kulübün ekonomik durumunun görüşüldüğü toplantıda yeni yol haritası çıkartıldı. Toplantıda ilk olarak şirketin statüsü’nü hazırlayan Nexıa Kapsamlı Yeminli mali müşavirlik Ltd. tarafından hazırlanan rapor incelendi. Rapor konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve kulübün geleceği her yönüyle masaya yatırıldı.

Borç 21 Milyon YTL Oldu
Yeşil-mavili kulübün ekonomik durumunun da yer aldığı raporda vergi, SSK, futbolcu ve diğer borçlar olmak üzere Çaykur Rizespor’un genel olarak 17 milyon Ytl borcu olduğu bildirildi. Kurulma aşamasını tamamlayan ve başkanlığını Rizeli Fenerbahçe’nin eski asbaşkanı ünlü iş adamı Şadan Kalkavan’ın yapacağı Rize Sportif A.Ş.’nin 21 kişilik kurucu yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. Yönetim kurulu daha sonra kendi içinde icra komitesini seçecek. Sportif A.Ş. ile kulübün birleşme süreci ise olağan üstü genel kurulda yapılacak ve yetkilerin aktif ve pasif olarak şirkete verileceği bildirildi. Bununla da Rizespor’a kalıcı gelirler sağlamak için kulübün temsilciliği A.Ş, tarafından yapılacak.

Yönetimde Ünlü İsimler Var
Rize sportif A.Ş.’nin Şadan Kalkavan’ın başkanlığında İstanbul’da yaptığı toplantıda olağan üstü genel kurul ile ilgili çalışmalarla birlikte fikir alışverişinde de bulunuldu. Kadir Çakır’ın başkanlığa aday olması da kararlaştırılırken Olağanüstü Genel Kurul’da seçilecek olan yeni yönetim kurulun dada Sportif A.Ş.’den de bazı isimlerin yer alması da ön görüldü. İş ve spor dünyasının önde gelen isimlerinden olan Şadan Kalkavan’in tam yetkili olduğu Sportif A.Ş.’nin 21 kişilik kurucu yönetim kurulunda yer alan bazı isimler işe şunlar. Başkan Şadan Kalkavan, İhsan Kalkavan, Mehmet Cengiz, Metin Kalkavan, Halim Mete, Cengiz Kaptanoğlu, Kadir Çakır, Gökhan Kıran, Tahsin Sancak, Yunus Can, Süleyman Basa, Ali Çemberci.

Editör: HABER MERKEZİ