Mustafa BAYRAK

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete Rizespor tarihinde bir ilke kendisinin imza attığını söyleyerek” Göreve geldiğimde üst üste 5 maç kaybeden tek başkan benim” dedi.

Mete” Bizim paraya çok ihtiyacımız var ama ondan önce taraftarımıza ihtiyacımız var. Onlardan ricam hakem yanlış yapabilir, taraftarımız kötü tezerruat yapmasın, taraftarlarımız ile el ele takımı süper lige taşıyalım” dedi.

Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete Samsun maçı öncesinde tesislerde bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın toplantısında takımı ve sezonu değerlendirdi. Başkan Halim Mete konuşmasına önceki sezon yaşanan olumsuzluklarla başlayarak” Şu an iyi bir süreç yaşıyoruz. Başkanlığa geldiğim dönemde kötü başlamıştık. İlk maçta taraftarlar beni istifaya çağırmıştı. Ama biz bugünleri görmek için yola çıkmıştık. Kötü günlerden kurtulmak istiyorduk” dedi.

5 MAÇ ÜST ÜSTE KAYBETEN TEK BAŞKANIM
Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete görevi devir aldığında üst üste 5 maç kaybeden Rizespor tarihine üst üste maç kaybeden tek başkan olarak geçtiğini söyleyerek” Benim için çok kötü günlerdi. Ancak o günler olmazsa idi bu günler doğmazdı. Ülkenin birçok şehrinden hatta ülke dışından stadyumu incelemeye gelenler var. Butik stadyum yaptık, sezon başında bizimle olmak istemeyen Rizespor u batak hane olarak gören bazı futbolcular zaman geçtikçe yalvarmaya başladılar.” Dedi.

3 TEKNİK ADAM DEĞİŞME DÖNEMİ BİTTİ
Başkan Halim Mete kötü günler yaşadıklarını söyleyerek” O günleri yaşamamış olsaydık. Radikal kararlar almış olmazdık. Yaptığımız transferlerin hiç birinde çek veya senet vermedik. Transfer komitemiz söz ile bunca futbolcuyu transfer etti. Toplam transfer bedelimiz 8 trilyon lira, en pahalı transferimiz 400 milyar en düşük transfer ise 25 milyar lira, bu ücretler 34 maça bölünerek ödenecek. Takımda her şey sistematik olarak yürüyecek. Hiçbir futbolcu parasını düşünmeyecek. Bizden sonra gelecek olan yönetimler ise bu sistematik ile yollarına devam edecekler” dedi.

OYNAMAYANA PARA YOK
Takımda yer alan tüm oyuncularla bu tür bir anlaşma yaptıklarını söyleyen başkan Halim Mete “ Anlaşma gereği takımda yer almayan oyuncu para alamayacak. Futbolcuların daha hırslı olması buna bağlı, çalışarak kazanmak, geçtiğimiz sezon en düşük transfer bedeli 400 milyar iken en yükseği 800 milyar idi, bizde ise en yüksek 400 milyar olarak tutuldu. Oynadığımız 3 maçta ise futbolculara 10 ar milyar pirim dağıtıldı. Bu pirimin 5 milyar lirası Adana maçı için, 3 milyar Bolu maçı ve 2 şer milyar ise Hacettepe beraberliği için dağıtıldı” dedi.

OKUL AÇILIMLARIMIZ OLACAK
Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete eski borçlardan birkaç tanesinin sıkıntı yarattığını söyleyerek” Gelecek olan paralarımız var onlarla o kara delikleri kapatacağız. Şu an milli eğitim il müdürü ile görüştük. Her ilçeden 100 er öğrenci maça getirme projemiz var. Yakında bunu şekillendirmiş olacağız. Ayrıca yetiştirme yurdu öğrencileri için yer ayıracağız ve bu öğrencilere forma hediye edeceğiz. İlçelerden gelecek olan öğrenciler için belediyelerden araç yardımı isteyeceğiz, başlattığımız açılım ise teknik heyetimiz ile birlikte ilçelerde sürecek” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ