Rizespor’da tek adamlık devrinin bittiğinin altını çizen Kalkavan, “Ben tek adam değilim. Bunu da net olarak söylüyorum. Benden sonra da tek adamlık devri gelmez. Bizim hatamız Rize halkına Rizespor ile ilgili doğru zamanda bilgiyi aktaramamak. Ama Rizelilerin keyif alıp gurur duyacağı ve bir Anadolu şehrinin spordaki kurumsallaşmasını çok hızla tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Derdimizin Dermanı
Kalkavan şöyle devam etti: “Başbakanımız bir Rizeli olarak sportif alanda başarılı olunmasını istiyor. Buna kimse karşı çıkamaz. Düşmüş olduğu durumda her sıkışan öyle yada böyle kapısına gelip derman istiyor. Başbakanımız da icranın başında. Kendisi 2008 yılında bize ‘gidin Rizespor alın. İş adamları olarak şehrinize sahip çıkın’ dedi. Bizde bunu emir telaki ettik ve göreve devraldık. Şimdi iki şeyi ayıralım. Biri dernek, diğeri Rizespor A.Ş. Derneğin alakası sadece A.Ş.’nin en büyük hissedarı olarak var. Bunun dışında yoktur” diye konuştu.

Her şey Şeffaf
Rizespor’da bir devrim gerçekleştirdiklerini belirten Kalkavan, “Bunda herkesin katkısı var. Bitirdiğimizde bunu kimse bozamayacak. Biz bugün varız yarın yokuz ama sistemi kolay kolay kimse bozamayacak. Doğrusuda budur. Dernek ve A.Ş. olarak iki ayrı yapı kurduk. Dernekte isteyen istifa edebilir ama şirkette istifa edemez. Şirket olarak çok detaylı çalışıyoruz. Her şeyin altını kaldırıyoruz ve bir kuruşu kayıtsız olarak bir yerden geçmiyor. Hesaplar açık ve şeffaf. Hiçbir usulsüzlük söz konusu bile olamaz çünkü hepsi kayıt altında.”

Sözümüzü Tutuyoruz
“Söz verdiklerimizin bazılarında biraz gecikiyoruz ama birer birer yapıyoruz. Borçlarımız her geçen yıl biraz daha aşağıya iniyor. Bu sezon kurduğumuz takımın toplam bedeli 7 milyon dolayında. Futbolcuları tek tek seçerek aldık. Rizespor’u tercih edenleri kadromuza kattık. Oyuncularımıza verdiğimiz sözleri sonuna kadar tutuyoruz. Ligde şampiyonluğa oynayan 10 takım var. Bunların içinde transfer bütçesi olarak ortalardayız. Mali açıdan en iyi performans gösteren birkaç kulüpten biriyiz. Çok daha iyi olacağız”

Liderliğe Yükseldik
Şuanda eksik olan tek şeyin sportif başarı olduğuna da dikkat çeken Metin Kalkavan, “Rizespor kurumsallık ve şeffaflık adına hedeflediğimiz noktadayız. İkinci yarıya galibiyetle başlayıp yeniden liderliğe yükseldik. Bunun sonunu da böyle getirmek istiyoruz. Bu başarı geldiği taktirde Rizespor övünülecek bir hale gelecek. Düşülen yerden kalkmak çok kolay değil. Her şeye yanıt vermiyoruz diye eleştiri alıyoruz ama biz her şeye cevap veriyoruz. Meydanı kimseye boş bırakmıyoruz” ifadelerine yer verdi.

2 Transfer Daha
Son olarak transfer konusuna da değinen Kalkavan, “Bu sezon yeni bir takım oluşturduk. Hocamız Ümit Kayıhan’ın istediği ve raporu doğrultusunda oyuncular aldık. Ara dönemde de Sertan, Semavi, Mehmet Yozgatlı ve Gökhan Kaba gibi takıma önemli katkı sağlayacak isimleri renklerimize bağladık. Ara transfer döneminin sonuna kadar 2 futbolcu daha alabiliriz. Bunun içinde çalışmalar devam ediyor. Bizim saklayacak ve gocunacak hiçbir şeyimiz yok. Rizespor için her şeyin en iyisini yaptık yapmaya da devam ediyoruz” dedi. (günebakış)
Editör: HABER MERKEZİ