Çaykur Rizespor'un eski yönetim kurulu üyelerinden olan Rize'nin ünlü sanatçılarından Sinan Özen, Rizespor'un kümü düştüğüne çok üzüldüğünü ama düşmesinden ziyade bu duruma neden geldiğini sorgulamak gerektiğini söyledi.

Uzun yıllar yeşil-mavili kulüpte yöneticilik yapan ve Rizespor için şarkı besteleyen Özen, Yılmaz Zehiroğlu ve Resul Çolak ile birlikte Mehmet Cengiz tesislerini gezdi.

Mükemmel tesislere sahip olan Rizespor'un layık olduğu yer süper ligde olmamasının kendisini çok üzdüğünün altını çizen Özen, “Ben Rizespor'da yöneticilik yaptığım dönemde bir takım şeyler güzeldi. Rizespor'a hizmet etmek bana keyif veriyordu. Ben her zaman Rizespor'un süper ligde yukarılarda olmasını arzulardım. Beki süper ligde şampiyon olamazsın ama üst sıralar için oynarsın. Sivasspor bunu yaptı” dedi.

RİZELİLER İÇİN ŞOK OLDU

Rizelinin yapısında hep iddialı olmak olduğunu da ifade eden Sinan Özen, “Ben süper ligde bile alt sıralarda olmayı hiç kabul etmem. Bir Rizeli olarak Rizespor'un her zaman en iyi yerde olmasını isterim. Rizespor tarihinde ilk kez üst üste 5 sezon süper ligde mücadele ettikten sonra küme düştü. Bence Rizespor bu 5 yıl içinde kurumsallaşma olayında sıkıntı yaşadı. Alt yapının yapılanmasından tutunda tüm birimlerin işleyişine kadar bir takım şeyler yerine otururken, işler yolunda gitmeye başlarken rüzgar ters esti ve Rizespor küme düştü. Ben bunun tarifini bile yapamıyorum. Hepimiz için şok oldu” dedi.

Rizespor'un süper ligde olmasının Rize şehrine büyük katkısı olduğunu da kaydeden Özen, “ Maalesef bu katkı artık olmayacak. Bunun olumsuzluğunu sadece tüm Rizeliler yaşayacak” diye konuştu.

HERKES İŞİNİ YAPMALI

Rizespor'un süper ligde olmamasının tüm Rizeliler gibi kendisinin de içini acıttığını sözlerine ekleyen Sinan Özen “Rizespor'un süper ligde olması Rize'yi her yönde etkiler. Çünkü süper ligde olmanın katkısı çok fazlaydı. Şehre bir canlılık ve hareket getiriyordu. Bunun örneklerini Rize'de olduğu gibi Rize dışında gördük. Küme düşmeden her Rizeli etkilenmiştir. Rizespor'un şuan da ki iç yapısını ve neler yapıldığını bilmiyorum. Rizespor tam olarak kurumsallaşmalıdır. Herkes görevini bilip ona göre hizmet etmelidir. Herkes kendi görev alanın da ki işleri profesyonel bir şekilde yapmalıdır. Eğer bunu yapamazsa 1. ligde bile çok başarılı olacağını zannetmiyorum. Aksi taktirde sıkıntılar yaşar. Rizespor'un ait olduğu yer süper ligdir. Yeniden ait olduğu yere geri döneceğine inanıyorum.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ