Yeni sezon öncesi ilk kez yenilenen kadrosu ve teknik adamı ile Çaykur Rizespor’u canlı izledik.

Trabzonspor hazırlık maçı elbette bize yeterli bir veriyi sunmaz. Milli takımlarda bulunan Gökhan, Melnjak ve Vetrih dışında son Fenerbahçe maçında sakatlanan stoper Talbi, aynı şekilde müzmin sakatlığı bulunan ve dün akşam ki maçta kısa bir süre alan Dimaonde ve aylardır topa ayak sürmeyen yıldız oyuncu Remy yeşil – mavili takımın eksik oyuncuları idi.

Birçok hazırlık maçında çok oyuncu değişikliği keyifli futbolu bitiren en önemli etkenlerden biri olur ama dün Rize’de oynanan iki komşu takımın hazırlık maçı bana göre iki takım adına o nem altında müthiş heyecanlı ve tempolu bir maçı ortaya çıkardı.

Her sezon “ders” aldık klişesi altında Rizespor yine transferde şimdilik 7 oyuncuyu kadrosuna kattı ama 5 Ekim’e kadar bana göre en az 4 – 5 oyuncu daha alacak gibi gözüküyor. Geçen sezon ligde en çok mağlup olan ve kalesinde en çok gol gören takımların başında yer alan temsilcimiz özellikle stoper bölgesi her maçta bağırmasına rağmen gelinen noktada ligin başlamasına 5 gün kala tek bir transfer yapılmaması oldukça düşündürücü!..

Transferde imza yetkisi elinde bulunan sportif direktör Yılmaz Bal, Gençlerbirliği takımında kapıya konulan isimler arasında demek ki stoper oyuncu yoktu ki o bölgeye o kapıdan bir oyuncu içeri sokmadı mı diyelim yoksa teknik direktör Tomas’ın önerdiği ve beğendiği isimleri o mu beğenmedi mi diyelim kısaca adını siz koyun sevgili Rizeliler ama tek gerçek bağıra bağıra iki baba stoper bu takıma lazım. Kiralıktan dönen Yunan Dimitris o mevkide ilaç değil. Fenerbahçe maçına kısa bir zaman kala o mevki için henüz bir oyuncu almadıysan vay haline. Dün akşam Abdullah stopere yama yapıldı ama bana göre kariyeri stoper olan teknik adam Tomas orada dursa çok daha iyi iş çıkarırdı!..

Şimdi gelelim simitçi, kahveci, gazozcu meselesine..

Rizespor toplamda 7 transfer yaptı. Bunlar sırasıyla, Fabrıcco, Yasin, Nadir, Mıchalak, Kemal, Engin ve Remy.

Remy ayırıyorum. Bu isim bir misyon transferi. Derin mevzu ve parası da güzel. Diğer transferleri yapmak için illa ki kulübün sportif direktörü olmana gerek yok. Bu transferleri Simitçi, Kahveci ve Gazozcu’da yapardı. Hepsi bilinen oyuncular, daha önce oynadıkları takımda ne katkı sağladıkları ortada, bundan sonra sana ne verecekleri de ortada. Brezilyayı Fabricco bence hemşerisi Boldrin’le saha da iyi al ver yaparlar, başka da bir şey olmaz. Diğerleri bana göre yedek kulübesinde kalır. Acı bir olay. Aldığın oyuncular bilinen ama oynadıkları takımda fazla katkısı olmayan oyuncular. Başkan’ın dediği gibi scout ekibimizde 4 – 5 kişi çalışıyor. Bu isimler ve sportif direktör kulüplerinde arka bahçeye konulan oyuncuları mı buldu ve Rizespor’a bu transferleri yaptılar? Bu nasıl bir ders çıkarmak beyler!..

Özellikle ikinci kez kulübe gelen Engin Bekdemir ismi. Yazık günah. Adam son beş yılda toplamda 28 maçı var. Alt ligden süper lige terfi ettiriyorsun. Hele ki dün akşam oynanan maçta Mithat Pala ısınmaya bile çıkmadan Engin Bekdemir son 10 dakika süre aldı. Girerken de arka adalesini tutuyor, yerin de mi diye! Tomas hoca biz Engin’i biliyoruz, sen Mithat’ı sahaya sür ve onu Türk futboluna kazandır bence çok daha iyi olur.

Rizespor’un bu sezon belli ki ön dişleri parlayacak ama arka dişlerde çok çürük var.

Yani kısaca stopere iki baba, kaliteli bir sekiz olmadığı sürece bu takımın arka tarafı kevgir olur, ön tarafı ise leblebi gibi goller atar. Özetlersek çok atan çok yiyen bir  takım şimdilik bizi bekliyor , tabi takviye oğlu takviye şart..

Remy’den ilk haftalar fazla bir şey beklemeyin. Dünya’da pandemi nedeniyle futbola ilk dur diyen ülke Fransa. Haliyle bu oyuncuda 6 aydan beri meşin yuvarlağa hasret. İnşallah kulübü ve şehri benimser. Bu oyuncunun yanına kaliteli bir sekiz almamız lazım, aksi takdirde verimi çok düşer.

Mevcut kadro içinde geçen sezondan kalan Milan Skoda kaldığı yerden devam eden oyuncu. Samudio’da yapılan kanat ve yapılması planlanan takviyelere nazaran hırs yapmış aferim. Boldrin bu sezonda ne formayı verir, ne de ayağında ki topu! Bekler Morozıuk ve Melnjak ikilisi üzerine tapulanır. Bu mevkilere zaman zaman devre mülk olarak Orhan ve Alberk, Emirhan yerleşir. Yasin Pehlivan istenilen sertlikte 6 numara değil. Bana göre sağlam Dimaonde ve Abdullah çok daha iyisini yapar. Santrafor Kemal Rüzgar gibi gider, tıpkı geçen sezon büyük umutlarla alınan sol bek Yusuf Acer’de olduğu gibi. Polonyalı Michalak kanatta Tunay Torun ile birlikte alternatif olur, başka da bir şey olmaz. Atakan, Burak ve yeni transfer Nadir idmanlara devam eder vesselam! Kalede Gökhan giderse karantinadan dönecek olan Tarık ve genç Zafer bizim işimizi görür.

Lige transfer şampiyonu Fenerbahçe maçıyla başlıyoruz. Sonrası oturmuş kadrosu ile Kasımpşa ve transferde müthiş isimleri bu sezon da kadrosuna katan Alanyaspor ekibiyle karşı karşıya geleceğiz. Sizin anlayacağız sert bir fikstür bizi bekliyor.

Transfer nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sevgili Rizespor yönetimi benden size ufak bir tüyo..

Cenk Melih Yazıcı diye bir isim var. Alanyaspor’un menajeri. Hem alırken hem satarken yıllar boyu Alanyaspor’un yüzünü güldürüyor. Bunu araştırın, bu adam ne yapıyor? Nerede yatıyor? Nerede kalıyor? Bak bakalım bu adam her gün ulusal basına çarşaf çarşaf ağzından “bal” damlayarak mesaj veriyor mu? Yoksa yıllar boyu Alanyaspor’a sessiz sedasız hangi oyuncuları getiriyor, hangi oyuncuları yurt dışına pazarlıyor.

Onun için diyorum ki Rizespor’un yaptığı transferleri sportif direktör ve ona bağlı scaout ekibine gerek yok. Bunlar bilinen oyuncular ve sana ne gelirken, ne giderken hiçbir şey vermez hatta senden çok şey alır giderler. Yıllar boyu Rize’nin akvaryumu kirli akıyor, akvaryumun suyunu temizlemek kimsenin aklına gelmiyor, bu sezon bakalım o akvaryumun içinde hangi balıklar ölecek, hangi balık satıcıları ise para kazanmaya devam edecek!..

Editör: HABER MERKEZİ