Bank Asya 1. Lig'de sahasında Boluspor'a 4–1 yenilen Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük görevine getirilen Raşit Çetiner, içinde bulunulan zor durumdan birlik ve beraberlikle çıkacaklarını söyledi.

Çetiner, Çaykur Rizespor'un kadro kalitesine bakıldığında bireysel olarak herkesin çok başarılı olduğunu belirterek, ''Ancak bireysel başarıdan çok takım halinde bütünlüğe ve başarıya ihtiyacımız var. Alınan sonuçlar hedeflerin gerisinde kalmamıza neden oldu. Fakat hiçbir zaman hedeflerden vazgeçilmez. Zor olanı başarmak için çalışacağız. İçinde bulunulan zor durumdan birlik ve beraberlikle çıkacağız'' dedi.

Futbolda eleştirinin her zaman var olduğunu ifade eden Çetiner, ''Ancak şu anda eleştiriden çok sahip çıkma zamanıdır. Önümüzde uzun bir dönem var. Bu dönemde camianın tamamının kenetlenmesini ve takımlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Çaykur Rizespor, her zaman hedeflerin, başarıların takımı olmuştur. Camianın bütünleşmesi ile yeniden hedefine yaklaşacaktır'' diye konuştu.

Çaykur Rizespor'un geleceği için uzun süreli bir çalışma programı hazırlayacaklarını kaydeden Çetiner, şöyle devam etti:
''Anadolu'da birçok kulüp günü kurtarmak adına birçok sıkıntının altına giriyor. Kısa sürede başarılı olmak için ekonomik maliyeti yüksek transferler gerçekleştiriyorlar. Bu da kulüplerin mali yapısını sarsıyor. Çaykur Rizespor'da uzun vadeli, altyapısı ve güçlü geleceği ile parlak bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Çaykur Rizespor, tesis anlamında hiçbir sıkıntısı olmayan birçok Süper Lig kulübünden daha güçlü yapıya sahip. Uzun vadede altyapıdan yetişen oyuncular ile Çaykur Rizespor'u kendi ayakları üzerinde durmayı başaran, kendi değerleri ile başarıya giden bir ekip görüntüsüne dönüştürmek gerekiyor. Yönetim kurulu ile bu hedef doğrultusunda uzun vadeli anlaşma imzaladık. Bunun için çalışacağız.''
 
PAZAR53
Editör: HABER MERKEZİ