Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan rakiplerin puanlar kaybettiği bir haftayı geride bıraktıklarını söyleyerek  “İzmir e galibiyet için gittik, karşılaşmaya iyi başladık, net pozisyonlar bulduk, ancak o pozisyonları iyi değerlendiremedik. İlk golü biz atmış olsaydık, sonuç farklı olurdu. Rakibimizi iyi analiz etmiştik, Rakip 1–0 öne geçince savunma ağırlıklı oynadı, onlar bizi kontrol altına almaya çalıştı, ikinci yarıda ise yine üstün olan bizdik, net 3 pozisyonumuz vardı, ancak beceremedik” dedi.

40 PUANI YAKALAMALIYIZ

Bir an evvel 40 puana ulaşmak istediklerini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “Strese girmeden üst sıralara çıkmamız gerek, şu an oynayacağımız Gaziantep Belediyesi 2 haftada 6 puan topladı. İyi bir ekip, ilerde hızlı adamları var, futbolcularım ile birlikte Antep i analiz etmeye başladık. Hafta sonu oynayacağımız maçta mutlak galip gelmeliyiz. İki hafta üst üste galip geldiğimiz takdirde iyi bir seri yakalamış oluruz. Şimdi önemli olan hafta sonu oynayacağımız Antep Belediyesi maçı” dedi.

GOL YOLLARINDA ETKİLİ DEĞİLİZ

Altay maçında ilk yarıda 3 ikinci yarıda ise 3 net pozisyon yakaladıklarını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “ Bu pozisyonlardan en az bir ikisini gole çevirmemiz gerek, Mustafa Özkan tecrübeli bir oyuncu, bu pozisyonları iyi değerlendirmeli, kendisi ile yaptığımız ikili görüşmelerde de bunları konuşuyoruz. Artık biraz şahsi becerilerini ortaya koymalı, önümüzde 11 maçımız var, bu maçlarımızdan en iyi sonuçları çıkartmalıyız” dedi.

TARAFTARIMIZ FUTBOLU BİLİYOR

Giresun maçında taraftarın desteği ile mağlup durumda iken galip duruma geldiklerini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “Rize taraftarı futbolu biliyor, bu taraftar süper lig yaşamış bir taraftar, Giresun maçında golü yememize rağmen 90 dakika boyunca futbolcularımıza destek oldular. Onların bu galibiyette büyük katkısı var, bu desteklerinin devamını bekliyoruz. Futbolcularımız o desteğin kendilerini ateşlediğini söylediler. Bu destek devam etmeli” dedi.

2 MAÇ KAYBET DİPTESİN

Ligde 11 hafta daha kaldığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “ Uzun süredir kazanamayan bir takım vardı. Bu takım stres ve güven yoksunuydu, kendilerine gelmeye başladılar. Bu kolay olmadı. Giresun maçı sonrasında bu takım futbol oynamaya başladı. Artık kendilerine öz güven geldi. Bank Asya ligi zorlu bir lig, 2 maç kaybettiğin an alt sıralarda yer alırsın, artık kötü günleri geride bırakmak istiyoruz. Önümüzde Gaziantep belediyesi ile Erciyes maçları var bunların ikisini kazandığımız takdirde önümüz açık” dedi.

SAKATLIK CEZA BAHANE OLAMAZ

Geniş bir kadroya sahip olduklarını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “33 futbolcumuz var asla sakatlık ve cezaları bahane edemeyiz, elimizde ki kadroda bulunan tüm oyuncular takımda yer almaya hazır, hafta içi Paf takımı ile hazırlık maçları yapıyoruz. Hem o gençlerin önünü açıyoruz, hem de kendi futbolcularımızın hazır halde olmalarını sağlıyoruz. Her oyuncumun alternatifi var, ben geldiğimde Dia Kate kadroda bile yoktu. İlk hafta ben de almadım, ancak Giresun maçında çok iyi mücadele etti. Şu an sakat bu hafta takımda yer alamaz” dedi.

SIKINTIMIZ VAR

Takım içinde orta saha ile savunma arasında sıkıntı yaşandığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan  “Oyun disiplinsizliği sendromu var, oyun disiplini önemli, hafta içi yaptığımız çalışmalarda bu iki mevki arasında ki sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz. Her çalışmamızda bu sıkıntının çözümüne ulaşmaya çalışıyoruz, bu sıkıntıyı aştığımız takdirde takım istenilen seviyeye gelecek. Geçmişte yaşadığımız öz güven sorununu büyük ölçüde aştık, artık takım daha iyiye doğru gitmekte” dedi.

PAF TAN İKİ OYUNCU ALACAĞIM

Sürekli Paf takımı ile hazırlık maçları yaptıklarını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “ Rizespor a alt yapıdan oyuncu katmak istiyorum, bu nedenle sürekli Paf takımı ile maçlar yapıyoruz. Şu an hedefimiz 40 puana ulaşmak, 40 puana ulaştığımızda Paf takımından 2 oyuncuyu kadroya dâhil edeceğim. Bu oyuncular yetenekli oyuncular. Önümüzde ki haftalarda bu oyunculardan yararlanacağım, amacım Rizespor kadrosunda en az iki oyuncunun yer alması, bu takımı ateşler” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ