rabzonspor kulüp Başkanı Sadrı Şener Türkiye Spor Yazarları Derneğinin Antalya’da düzenlediği “48. Yıl Sporun Zirvesi” seminerinde yaptığı konuşmada Çaykur Rizespor yönetimiyle ilgili olay çıkaracak sözler sarfetti.

“Rizespor normal yönetilmiyor. Rize’nin yönetimi ağırlıklı gemici. Gemi işletebilirsiniz ama bazı duyguları yaşayamazsanız, kulüp yönetemezsiniz. Bizden futbolcu istiyorlar, veriyoruz ama almaya gelmiyorlar” diyen Şener, “Rize’de tesis var ama futbolcu yok. Telefonla bu işler olmaz. Kulübe geleceksin, konuşacaksın, göreceksin” ifadelerini kullandı.

33669

TSYD Asbaşkanı ve DHA Spor Müdürü Faik Gürses’in yönettiği soru cevap şeklindeki söyleşide TSYD Rize temsilcisi Osman Can, Trabzonspor’un şampiyon olduğu yıllarda Karadeniz takımlarının ligde yer aldığını, Karadeniz takımlarının küme düşmesinden sonra ise Trabzonspor’un şampiyonluğa hasret kaldığını hatırlattı.
 

PARASIZ FUTBOLCU VERİYORUZ ALMAYA GELMİYORLAR

Osman Can’ın, Trabzonspor’un Karadeniz takımlarına desteği konusundaki sorusunu cevaplayan Başkan Sadri Şener, Çaykur Rizespor’a futbolcu vermek istediklerini ama Rizeli yöneticilerin futbolcularla konuşmadıklarını öne sürerek, “Çaykur Rizespor’a biz, hoca konusunda da destek verelim dedik, ‘Seçtiğimiz hoca istediği futbolcuyu çok rahat alır Rize’ye götürür’ dedik. Bu fikrimi beğenmediler, hocayı onlar seçti. Bize ‘şu futbolcuları verir misiniz?’ dediler, biz birkaç futbolcu verdik. ‘Para da istemiyorum yalnız bu futbolcularla siz konuşun’ dedik. Oyuncularla konuşmadılar. Dün yine iki futbolcu istediler; aynı futbolcuları Samsunspor da istiyor. İki kulüp için de arayan insanlar bizim için o kadar önemli insanlar ki. Yine para istemiyoruz, kendileriyle gelip konuşun dedik. Ama yine gelmiyor Rizeli arkadaşlarımız. Ben ikinci bir kulüp adına benim futbolcumla ne konuşayım? Onu bilmediğimden bu konuya girmiyorum. Rize’de tesis var ama futbolcu yok. Telefonla bu işler olmaz. Kulübe geleceksin, konuşacaksın, göreceksin. Rizeli dostlarımız bu futbolcuları bize ver diyorlar. Verdim, almaya bile gelmiyorsun” ifadelerini kullandı.

RİZE NORMAL YÖNETİLMİYOR

Çaykur Rizespor’un süper lige çıkmasını Rizelilerden daha çok istediklerini ve ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını söyleyen Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener “Çaykur Rizespor’un bugün çok güzel tesisleri var. Aramızda gitmeyen olabilir. 15 bin kişilik Anadolu’muzun on numara bir stadı var görmenizi de isterim. Şeref tribünü, basın tribünü, Rize mimarisiyle yapılmış tesisleri var. Fakat geliyorsun futbolcu yok. Burada Rize yönetimine bir eleştiri de getireyim. Futbol kulüpleri profesyonel insanlarla yönetilsin diye bir tabir var. Oysa kulüp başkanı profesyonel olmaz. Kulüp başkanı ve yönetimde duygu olmalı. Her şey para değil. Yani takım yenilince üzülebilmeli, ağlayabilmeli. Ama profesyonelce maaşla çalışan görevini yapmıştır, futbolcuyu almış, takım yenilirse yenilsin dönüp gider. Maalesef Rize’yi yönetenler genelde İstanbul’da yaşıyorlar. Rize normal yönetilmiyor. Şirket kurmakla yönetim olmuyor. Yönetim ağırlıklı gemici. Gemi işletebilirsiniz ama bu duyguyu işin içine katmazsanız öyle üzülemezsiniz. Onlarla oturup bir yemek yemezseniz, bazı dertleri paylaşmazsanız; yönetimde zafiyet olur. Bu bana düşmez ama çok yakın olduğumdan gönlümden geçenleri söylüyorum.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ