Gençlik Haftası dolayısıyla Rize’de düzenlenen satranç turnuvası, Rize Üniversitesi’nde hafta sonu yapıldı.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün himayesinde, Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl Temsilciliği ile Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nce düzenlenen, sponsorluğunu ise ORÇAY’ın üstlendiği ‘2009 Verçenik Satranç Turnuvası’ 16-17 Mayıs tarihlerinde Rize Üniversitesi Milli Piyango kampüsünde yapıldı.

1990 doğumlu ve daha küçük yaştaki gençlerin katıldığı, 7 tur İsvçre Sistemi ile yapılan Gençlik Turnuvası’nda Hayati Toksan 6 puan ve iyi averajla birinci olurken, aynı puanla Abdülkadir Çom ikinci oldu. 5,5 puanlı iki oyuncu Bünyamin Bilgin ile Hasan Çakır ise beş değişik eşitlik bozma sistemi uygulanan turnuvada birbirlerinden ayrılamayınca üçüncülüğü paylaştılar.

ORÇAY AŞ’nin sponsorluğunda yapılan ‘2009 Verçenik Satranç Turnuvası’nda birinci olan Hayati Toksan altın madalyanın yanısıra birincilik ödülü olan 500 TL’nın da sahibi oldu. Gümüş madalya kazanan Abdülkadir Çom 250 TL ile ödüllendirilirken, üçüncülük ödülü olan 100 TL, Bünyamin Bilgin ile Hasan Çakır arasında paylaştırıldı.

Turnuvanın şampiyonu olan Hayati Toksan, Antalya’da yapılacak olan Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası’nda Rize’yi temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye Satranç Federasyonu Rize İl Temsilcisi Deniz Varlı, turnuvanın satranç etiğine uygun olarak centilmence geçtiğini vurgulayarak, katılan tüm sporculara teşekkür etti. Satrancın özellikle çocukların sosyal birey olarak gelişmelerinde önemli katkıları olduğunu dile getiren Varlı, “Özel günlerin anlamına uygun turnuvaları sürekli yapıyoruz. Bu turnuvayı Rize Üniversitesi’nde yapmamızın nedeni; hem üniversitemizin tanıtımına katkıda bulunmak hem de ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarımızın ayaklarını üniversiteye alıştırmaktı. Bu imkânı tanıdıkları için üniversite yönetimimize, turnuvanın gerçekleşmesinde bizimle işbirliği yaptıkları için Verçenik Dağcılık Kulübüne, turnuvanın bütçesini karşılayan ORÇAY AŞ’ye, desteklerini her zaman gördüğümüz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze; satranç sporunun gelişmesine ve dolayısıyla eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ