GÖKTÜRK FIRAT
Bank Asya 1. Ligi'nde son 5 maçında sahadan mağlubiyetle ayrılan Çaykur Rizespor'da istifa eden teknik direktör Oktay Çevik'in ardından göreve getirilen teknik direktör Mehmet Şansal bugün Rize'ye gelerek görevine başladı.

Şansal görevinin ilk gününde beklemediği bir protesto ile karşılaştı.

Çaykur Rizespor Taraftar Birliği'ne bağlı bir grup taraftar kulüp girişinde toplanıp slogan atarak kapıya siyah çelenk bıraktılar.

Taraftarlar takımın başına 3. ligde görev yapan bir teknik direktörün getirilişini '3. lig yakışır bu büyük taraftara' şeklinde atılan sloganlarla protesto etti.

25617

Protestocu taraftarlar adına konuşan Çaykur Rizespor Taraftarlar Birliği Başkanı Hasan Tuncay yaptığı açıklamada, 'Bilindiği gibi Rizespor A.Ş'nin aldığı karar doğrultusunda biz bu protestomuzu gerçekleştiriyoruz. Bunu taraftalar birliği adına yapıyoruz. Çaykur Rizespor taraftarları bu karara tepkilidir. Bu nedenle siyah çelenk bıraktık. Belki de bu hoca iyi olabilir. Bilemiyoruz ama biz bu hocanın gelişine karşıyız. Tepki koyuyoruz. Maden başarı istenmiyor biz Oktay hocamızı neden bıraktık. Neden istifası kabul edildi' dedi.
Öte yandan Rize'deki ilk gününde takımın başında idmana çıkan Teknik Direktör Mehmet Şansal, yaptığı açıklamada Rizespor'un aleyhine olacak gelişmede ilk kendisini asacağını söyledi.

25618

Şansal yaptığı açıklamada, 'Bir iddia olarak söylemiyorum ama bize zaman tanınırsa bu takımın ne kadar değişime uğrayacağını nasip olursa göreceksiniz. Ben bunun gururunu yaşamak için buraya geldim. Teknik adımlığındaki ilk günümün heyecanı ile buraya geldim. Eğer ben Rizepor'un menfaatlerine aykırı duruma gelirsem ilk önce ben kendimi asarım. Alırım başımı giderim. Ama bu çelenk koyma hadisesine de saygı duyuyorum. Bu taraftarların bir görüşü, bir beklentileri vardır. Bu insanlar da bu takımın iyi olmasını istiyor. Ben de istiyorum. Siz de istiyorsunuz. O zaman ortak menfaat ve paydalarda buluşacağız' diye konuştu.
Editör: HABER MERKEZİ