Türk spor basınının duayen ismi Şansal Büyüka, Milliyet'te bugünkü yazısında Süper Lig için çarpıcı uyarılarda bulundu.

MHK'nin 13 hakemi göndermesini eleştiren Büyüka, "İnsanlığınızı unuttunuz, görevine son verdiğiniz 13 hakeme kelimenin tam anlamıyla “itibar suikastı“ yaptınız. Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus‘u başa koyarak yazıyorum; bu hakemlerin bir kariyeri var, çevreleri var, anaları - babaları, eşleri, çocukları var… Yazık değil mi onlara… Bir karar alıyorsan da insanca alacaksın, haince değil" ifadelerini kullandı.

Bu hakemlerin itibar suikastinden sonra susup oturmayacaklarını vurgulayan Büyüka, "İçlerinden önemli biriyle konuştum… Gerekçeli karar beklediklerini, sonrasında harekete geçeceklerini söyledi… Mahkemeye giderlerse, geçerli argümanları ortaya koyarlarsa, bu keyfi ve zamanlama açısından son derece berbat uygulamanız için yürütmeyi durdurma kararı alırlarsa ne yapacaksınız" diye yazdı.

Büyüka, "Bitmedi, sezon sonunda küme düşen kulüpler, mahkemeye gidip “13 hakemi lig devam derken gönderdiler, bu hakemlerin yönettiği maçlarda şaibe var” derlerse ne yapacaksınız… Bir kulübün; ait olduğu kentin yerel mahkemesinden küme düşmenin kalkması için “yürütmeyi durdurma” kararını aldırması çok mu zor… Hayır değil… Bu gerçeği hepimiz biliyoruz…
Yerel mahkemeler topu TFF Tahkim Kurulu’na atarsa gözler oraya çevrilir. Yine olmazsa bu iş AİHM’e kadar gidebilir. Görürsünüz; bu iş sezon sonunda karakolda biter" iddiasında bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ