Ç.Rizespor Başkanı Tahir Kıran, uzun bir yola çıktıklarını belirterek “ Rizespor olarak uzun vadeli bir program hazırladık ve bu vade içinde bu yıl yerimizin ilk 10 takım olmasını düşündük, henüz sezon başı ve taraftarlarımız 60 inci dakika da Boldrin diye bağırmaya başladı, bu sporcumuz henüz hazır değil ve bu sesleniş diğer sporcular üzerinde aksı tesir eder, taraftarlarımızın bu tür seslenişlerden uzak durmasını ve takımın yanında yer almasını istiyorum” dedi.

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hatay maçında 44 üncü dakika da oyuncumuzun düşürülmesine hakem devam kararı verdi, VAR sistemine bile bakmadı, ayrıca futbolcumuza yapılan bir hareket direk kırmızı kart olmalıydı, yine hakem kart vermedi, taraftarlarımız takımın yanında yer almalı ve bu tür hareketlerde hakeme yönelik tepkisini göstermeli, taraftar takımın 12 inci adamıdır ve bu tür haksızlıklar karşısında tepkili olmalı, bunu centilmenlik çerçevesinde yapmalı” dedi.

"Zamana ihtiyaç var"

Başkan Tahir Kiran taraftarların hemen galibiyet beklemesinin doğru olmadığını belirterek “ Yeni kurulan bir takım ve Bülent hoca ile önceki sezon birlikteydik, başarısı ortada, hocamıza güvenimiz tam ve zaman içinde başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum, Taraftarlarımızın biraz daha sabırlı olmasını istiyorum” dedi.

"Rize’ye sporcu gelmiyor"

İki aydır gece gündüz transferlerle ilgilendiğini belirten Başkan Tahir Kiran “ Sportif direktörümüz Fahri Tatan büyük uğraşlar verdi, geçmişte kulübümüzün yaşadığı hatalı transferleri yaşamak istemedik, kulüp olarak çok bedeller ödendi, biz aynı hatalara düşmek istemedik, görüşme yaptığımı birçok sporcu Rize’ye gelmek istemedi. İtalyan oyuncu Enzolu ile her konuda anlaştık, ancak Rize ismini duyunca ve şehrimizi tanıyınca gelmek istemedi, yine Okako aynı şekilde ve fazla para vermemize rağmen gelmedi” dedi.

"Sosyal tesis bakıyorlar"

Yabancı sporcuların büyük şehirleri tercih ettiğini belirten Başkan Tahir Kiran “Bolasie Yala” yı özel uçakla aldırdık. Boyd un transferi kolay olmadı, taraftarlarımız transfer yapmıyoruz diye seslenişte bulunurken Dünyanın her tarafında ekibimiz futbolcu arayışındaydı. Rize yabancı sporcular için cazip değil, sosyal tesis ve yabancı dil eğitimi veren okul arıyorlar. Bazı futbolcular büyük şehirlere 500 bin Euro ya gelirken bize 750 bin Euro ya gelmiyor” dedi.

"Bülent Uygun a güveniyorum"

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Tahir Kıran transferlerin gecikmesinde kimsenin kabahati olmadığını belirterek " Belirttiğim gibi, Rize şehrine kolay kolay sporcu getirtemedik, tabii bu olunca transferlerde geciktik ve aldığımız oyuncularımız son hafta takıma katıldı, bunların hazırlık dönemi önemli, yeni bir takımdan hemen başarı beklemek doğru değil, taraftarlarımızın sabırlı olmasını ve tribünlerden sporcu ismi bağırmamalarını istiyorum, bu takımı olumsuz yönde etkilemekte ve sahada mücadele eden oyuncuların moralini bozmakta” dedi.
 

Editör: HABER MERKEZİ