Düzce'de Düzenlenen 21 Yaş Altı Türkiye Rafting Şampiyonasında Takım Halinde Türkiye Şampiyonu Olan Alipaşa Spor Şampiyona Dönüşü Rize’de Coşkuyla Karşılandı. Kulüp kurucularından Sedat Toprak yaptığı açıklamada ‘Rize’de ki bürokratları da bu mutlu günümüzde aramızda görmek isterdik’ dedi.

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Dokuzdeğirmen köyünde yapılan rafting yarışlara 14 takım arasından alanlarında Türkiye Şampiyonu olan Alipaşaspor, şampiyona dönüşü Rize’nin İyidere ilçesinde çiçeklerle ve ailelerinin sevinç göz yaşlarıyla karşılandı.

Karşılama törenine Türk-İş Rize İl Temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy, Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube 2. Nolu Şube Başkanı Hüseyin Çiftçi, Alipaşaspor eski ve yeni yöneticileri ile vatandaşlar ve sporcuların aileleri karşıladı.

Toprak Bürokratlara Çattı

Alipaşaspor kurucularından Sedat Toprak yaptığı açıklamada; ‘çocuklarımızın bu başarısı bizleri onurlandırmıştır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Böyle güzel sporcu gençlerimiz var olduğu sürece Alipaşaspor olarak çok daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Biz bugün şehrin girişine gelerek bu gençlerimize kendi imkanlarımızla bir karşılama töreni hazırladık. Dilerdik ki Rize Valisi, İl Emniyet Müdürü, Gençlik Spor Müdürü gibi kurumları temsil eden kişileri de aramızda görmek isterdik. Ancak, sanki bu başarı Rize’nin başarısı değilmiş gibi kimse umursamadı. Trabzon böyle bir şampiyonluk alsa acaba orada nasıl karşılanırdı merak ediyorum’ dedi.

Yarışmada birinci olarak Türkiye şampiyonluğunu Rize’ye getiren Alipaşaspor kulübü sporcuları yaptıkları açıklamada; ‘Alipaşa’nın adını tüm Türkiye’ye duyurmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

Antrenörlüğünü İbrahim Kırboz'un yaptığı Alipaşaspor, sprintte 100 puan, kafakafayada 200 puan, slomda 300 puan, nehir inişinde 400 puan ve toplamda 1000 puan alarak yeni Türkiye rekorunu kırdı.

Rekor kırarak Şampiyon olan Alipaşaspor takımı, Güngör Kırboz, Gökhan Çiftçi, Osman Yenigün, Barboros Kocapir, Kenan Köse, Hüseyin Hoşgör ve Rasim Köse'den oluştu.

Editör: HABER MERKEZİ