Bank Asya 1. Lig'de haftayı maç yapmadan ''bay'' geçecek Çaykur Rizespor'da, takım kaptanı Ersin Güreler, sezon başında belirledikleri hedefe, doğru adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Kaptan Güreler, yaptığı açıklamada, Boluspor ile kendi sahalarında oynadıkları son maçta galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. 

Güreler, şöyle konuştu:'Rakiplerimizin maçlarını izledik. Rakiplerimizin kaybettiği bir haftada kazandığımız zaman büyük bir avantaj sağlayacağımızın farkındaydık. Ancak rakiplerimiz nasıl olsa puan kaybetti gafleti ile maça çıksaydık kötü bir sonuçta alabilirdik. Rehavete kapılmadan oynamamız gerekiyordu. İlk yarım saat maça istediklerimizi yansıtamadık. Ancak 30. dakikadan maçın bitiş düdüğüne kadar tek kale maç oynadık. İç saha maçlarındaki en iyi futbolumuzu oynadık. Boluspor karşısında haklı bir galibiyet aldık. Futbolcu arkadaşlarım yüreklerini ortaya koydu. Hepsine çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Sezon başından itibaren Süper Lig yarışının içerisinde olduklarını ifade eden Güreler, ''Bu yarış içerisinde kalmak için rakiplerimizden çok bizim ne yaptığımız önemli. Kazanamadığınız taktirde rakiplerinizin kaybetmesini bekleyerek sezon sonunu getiremezsiniz. Takım olarak çok iyi bir birliktelik yakaladık. Uyum içerisinde sezon başında belirlediğimiz hedefe, doğru adımlarla ilerliyoruz. Adımlarımızı çok dikkatli atıyoruz. Yanlış bir adımın, ufak bir sendelemenin bize kaybettireceklerinin farkındayız. Her maça ayrı bir final havasında ve farklı hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

Bu hafta sonu maç yapmayacaklarını ve haftayı bay geçeceklerini kaydeden Güreler, şunları söyledi: ''Kazandığımız ve rakiplerimiz ile puan farkını açtığımız bir haftanın ardından bay geçmemiz önemli. Çünkü yerimizi kaybetmeyeceğiz. Bu 15 günlük süre içerisinde hem dinlenme hem de kendimizi yenileme fırsatı bulacağız. Sakat olan arkadaşlarımızın aramıza katılma şansı var. Lige 15 gün sonra çok daha diri döneceğiz. Geçmişte bu takımda görev aldım. Tekrar geri dönüp şimdi takım kaptanı olarak Süper lige çıkması için mücadele ediyoruz. Takımın taraftar gücünü ve desteğini biliyorum. Geçmişte alınan başarısız sonuçlar onları üzmüş. Ancak artık bir çıkış yakaladık. Stadın dolmasını bekliyoruz. Liderle aynı puana sahibiz. Bu stadı şampiyon olduktan sonra mı dolduracaklar. Rakiplerin kaybettiği ve Boluspor gibi güçlü bir takıma karşı oynadığımız maçta stadın yarısı bile dolmadı. Biz stadın tamamen dolmasını istiyoruz. Taraftarlarımız artık bu takıma sahip çıksın. Bu stadı doldurduğumuz taktirde taraftarın desteği ile iç sahada yenemeyeceğimiz takım yok.''

Editör: HABER MERKEZİ