Geçmiş olsun Canaydın
F.Bahçe'deki tek istikrar doğumgünü kutlamaları

Galatasaray'ın karşısında Konyaspor yok, Sion var! Serbest Kürsü bir haftalık aradan sonra kaldığı yerden devam ediyor. Yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen gündem yaratacak sözleri ve analizleriyle yaşanan geride bıraktığımız haftayı masaya yatırdılar.

* Editör: Sayın Levent Tüzemen, 'Galatasaray şampiyon oldu' diyebilir miyiz?

* Levent Tüzemen: Galatasaray'ın hedefi lisenin kuruluşundan bu yana hep birinci olmaktır. İkincilik başarı sayılmaz. 'Olur' demek için rken, diğer takımlara saygısızlık olur. Bu sene hem Beşiktaş'ı hem Fenerbahçe'yi kıskandıracak transferler yapıldı. Alınan oyuncuların büyük katkıda bulunduğunu görüyoruz. Nonda, Galatasaray'ın uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu türden bir oyuncu. Ama geç geldi. 2-3 yıl Galatasaray'a hizmet eder ve gol yollarındaki eksikliği giderir.

* Editör: Sayın Kazım Kanat, Nonda'yı Galatasaray'dan önce Beşiktaş'a önerdiklerine dair iddialar var. Beşiktaş, Higuain'i tercih etti. Buradan yola çıkarak Beşiktaş'ın yeni transferlerini ve şampiyonluk şansını değerlendirirmisiniz?

* Kazım Kanat: Yaşıyla sorunlar yaşayacağını söylediğim Feldkamp inanılmaz performans sergiliyor. Kimseyi kahraman yapmıyor. Nonda, Hakan'ı da Ümit'i de keser. Beşiktaş 'Onu almadı bunu almadı' tartışması yerine 'Beşiktaş transferlerini doğru mu yaptı?' sorusunu sormak lazım. Bence Beşiktaş'ın da tüm transferleri yerine oturdu. Galatasaray'ın ikinciliği garanti. Beşiktaş izin verirse şampiyon da olur.

* Gürcan Bilgiç: Geçen sene bu tarihlerde 'Şampiyon belli ikinciyi tartışalım' demiştim. Bu sene de belli. Galatasaray şampiyon. İkinciyi tartışalım. BEŞİKTAŞ YENİ YENİ OTURUYOR

* Ahmet Çakar: Bu sene birinci ve üçüncüyü biliyorum. Galatasaray şampiyon, Fenerbahçe üçüncü olur. İkinciliğe ise Beşiktaş daha yakın. Şu anda 100 bin YTL param olsa şampiyonlukla ilgili bir iddia oynasam hiç düşünmeden Galatasaray'a basarım. 'Fenerbahçe de ilk ikiye girmez' diye basarım.

* İskender Günen: Lig uzun. Galatasaray rakiplerine göre daha önde görünüyor. Şimdiden şampiyon olacaklarını söylemek zor.

* Editör: Sayın Kanat, 'Yarış Beşiktaş-Galatasaray arasında geçer' dediniz. Beş hafta sonunda Beşiktaş'ın bir gol yemesi iyi görünse de 14 gol atmış Galatasaray karşısında 4 gollü Beşiktaş'ın nasıl bu yarışı sürdüreceğini açıklayabilir misiniz?

* K.K: Galatasaray çok kötü takımları çok kötü zamanlarda yakaladı. Skor 1-0 iken Rize'nin penaltısı verilse durum farklı olurdu. Ama Beşiktaş o cehennem günlerinde iki ön eleme ve bir kupa finali oynadı. Stres ve zorluğu yüksek maçlar yaptı. Beşiktaş'ta taşlar yeni yeni yerine oturuyor. En önemli oyuncular henüz yüzde 20- 30 ile oynuyor. Sağlam bazen Samsun ya da Kayseri'yi yönetiyor gibi düşünüyor. Benim tüm sorunum Demirören'in başkanlık koltuğunu doldurmaması. Televizyonda Ertuğrul ve oyuncuları tehdit etti. 'Büyük beklentim var' dedi, bu ayıp. Ben balkondan eve girerken incecik bir şeyi görmedim kalçam kırıldı. Hakem de pozisyonu görmediğini söyledi. Demirören takım şampiyonluğa giderken 'Takımı çekerim' diyor. Buna yetkisi yok.

* G.B: Geçen sene Beşiktaş, Konya maçını Burak Yılmaz'ın elle topu kontrol edip attığı golle kazanmıştı. Araştırdım ama Yıldırım Demirören'in bu golle ilgili tek lafını bulamadım. Kazım Abi durumu güzel açıkladı. Malesef Trabzon'un restinden sonra Ulusoy'u destekleyen kulüpler belli alışkanlıklar edinmiş görünüyor.

sabah

Editör: HABER MERKEZİ