Şairler halı sahada başlayan Geleneksel Şairler vadisi kültür turizm derneği futbol turnuvası Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır’ın başlama vuruşu ile başladı.

Turnuvanın ilk maçı bugün 18.00 de Yanıkdağspor ile Sarısu Mahallespor arasında yapıldı. Kalabalık bir seyirci gurubunun geldiği açılış maçı öncesi turnuvanın kuralları ve yapılması gerekenler konusunda hatırlatmalarda bulunan Şairler vadisi kültür turizm derneği başkanı Cafer Kuru, “bu turnuvadaki asıl amacımız vadi üzerinde bulunan mahalle ve köyleri kaynaştırmaktır. Maçları izlemeye gelen seyircilere takımlarına dışarıdan fazla müdahale etmeden, güzel bir maç izlemelerini oynayan sporculara destek olmalarını, müsabakalarda yenmek ve yenilmenin çok önemli olmadığı, önemli olanın ise birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlanmasıdır. Turnuvaya katılan bütün takımlara başarılar dileyip taraftarlara da bütün maçları takip etmelerini ve ilk açılış maçında bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. “ dedi.

Turnuvanın başlama vuruşunu yapan Çayeli belediye başkanı Rıza Çakır, turnuvanın birlik beraberlik ve kaynaşmayı amaçladığını belirterek turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Oynan ilk maçta Sarısu Mahalle spor rakibi Yanıkdağ spor’u 6–2 lik skorla mağlup etti. Bir diğer karşılaşmada saat 19.00 de geçen yılın şampiyonu Esendağ spor ile Latifli spor arasında oynandı. Mücadelenin yüksek olduğu karşılaşmadan Esendağ spor son dakikalarda bulduğu 2 golle rakibi Latifli spor’u 6–4 mağlup etti.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ