Fenerbahçe`nin Sivas ta 4-3 kazanmasının ardından Rize`de Fenerbahçe taraftarları cumhuriyet meydanını bayram yerine döndürürken bir gurup taraftar da Fenerbahçe`lilere tepki gösterdi.

Sivas ta 4-3 Kazanan Fenerbahçe averaj ile şampiyonluğu alırken maçın bitimiyle birlikte Rize de Fenerbahçe taraftarları konvoylar halinde araçları ile sokağa dökülürken Cumhuriyet meydanı da bayram yerine döndü. Fenerbahçe bayrağını kapan taraftarlar cumhuriyet alanına koşarken şehir merkezinde uzun araç kuyrukları oluşturuldu. Fenerbahçe bayrakları ile araçlar şehir içinde tur atarken Cumhuriyet alanına toplanan Fenerbahçelilere bir gurup Rizeliler tepki göstererek alana taş yağdırdı. Cumhuriyet alanında toplanan Fenerbahçe taraftarları horon teperken, Trabzonspor taraftarları ise tepki göstererek “ Komşu takımımız bu duruma sevinenler Rizeli olamaz” dediler. 


Alanın kısa sürede boşalması ile Rizespor taraftarları alana gelerek Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu protesto ettiler. Fenerbahçe aleyhine tezerruatta bulunan Rizeliler “ En büyük Trabzon, Mafya Fenerbahçe, Satılmış Sivas sloganı” attılar.
Zaman, zaman Rize de kavgalar çıktığı alanda Trabzonspor taraftarları Fenerbahçe yi protesto etti. Alanda toplanan Rizespor taraftarları” Şampiyon Rize, En büyük Trabzon” sloganı atarak Fenerbahçe nin şampiyonluğunu protesto ettiler.


Rizespor taraftarları “ Burası Rize Kadıköy değil, En Büyük Trabzon,  Trabzon- Rize el ele, Satılmışlar” diye bağırdılar.
Deniz tarafından Cumhuriyet alanına doğru yürüyen bir gurup Fenerbahçe taraftarı alana girdiğinde karşılarına Rizespor taraftarlarını görünce sloganı kestiler. Alanda bulunan taraftarlar Satılmışlar diye bağırarak gurubun üzerine yürüdü ve Fenerbahçe taraftarları geldikleri yöne doğru kaçmaya başladı. Alana dev Fenerbahçe bayrağı ile giren diğer bir gurup ise Trabzonspor taraftarlarının üzerlerine yürümesi sonucu bayrağı bırakarak kaçmaya başladı. Alanda bulunan taraftarlar Fenerbahçe bayrağını alarak yaktılar.

 

Editör: HABER MERKEZİ