Kümede kalma mücadelesi veren ve evinde Bucaspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor nasıl ligde kalabilir? İşte tüm ayrıntılar...

Hacettepe'nin deplasmanda sürpriz bir şekilde play-off oynayacak Karşıyaka'yı 87. dakikada attığı golle 1-0 yenmesi sonucunda ligde ince hesaplar yapılmaya başlandı. Hacettepe bu galibiyetle Bucaspor ile 0-0 berabere kalarak 1 puanla haftayı kapatan Çaykur Rizespor'la aynı puana ulaştı ve puanını 37'ye yükseltti.

Bu haftaki karşılaşmalardan sonra kim nasıl, hangi sonuçlarla kümede kalacak ve hangi sonuçlarla ligden düşecek? İşte bu soruların tüm cevapları...

3'LÜ AVERAJ ÖNCESİ İNCE HESAPLAR

Çaykur Rizespor'un deplasmanda Kocaelispor'u, Hacettepe'nin de Mersin İdman Yurdu'nu yenmesi halinde ligden düşecek 3. takım, 3 takımın da 40 puanda yer almasından dolayı 3.'lü averajla belirlenecek. İşte o ayrıntılar...

3'lü averaja kalırsa takımların birbirleriyle oynadıkları ve kazandıkları puanlar şöyle:

Hacettepe - Çaykur Rizespor : 0-0

Çaykur Rizespor - Mersin İdman Yurdu : 4-0

Mersin İdman Yurdu - Hacettepe : 1-0

Çaykur Rizespor - Hacettepe : 1-1

Mersin İdman Yurdu - Çaykur Rizespor : 0-0

Hacettepe - Mersin İdman Yurdu : ? Son Hafta oynanacak.

Son hafta karşılaşmalarından sonra hesaplar 3'lü averaja kalırsa son hafta maçlarından önceki oluşan tablo ve takımların 3'lü averajdaki puan tablosu şu şekilde:

MERSİN İDMAN YURDU 40 PUAN, 3'LÜ AVERAJ PUANI : 4

Son maçta Hacettepe deplasmanında Hacettepe ile karşılaşacak Mersin İdman Yurdu rakibinden 1 puan dahi alsa ligde kalmayı başaracak.

Mersin İdman Yurdu, Hacettepe'ye kaybettiği taktirde Kocaelispor-Çaykur Rizespor maçının sonucunu bekleyecek. Kocaelispor - Çaykur Rizespor maçında Rizespor'un puan kaybetmesi halinde Mersin İdman Yurdu önümüzdeki sezon Bank Asya 1. Lig'de oynamaya devam edecek ve ligden Çaykur Rizespor düşecek.

Mersin İdman Yurdu Hacettepe'ye yenilir ve Çaykur Rizespor'da Kocaelispor'u yenerse ligde küme düşecek 3. takım 3'lü averajla Mersin İdman Yurdu olacak.

HACETTEPE 37 PUAN, 3'LÜ AVERAJ PUANI : 2 

Son maçta kendi seyircisi önünde Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak olan Hacettepe, rakibini yendiği taktirde Çaykur Rizespor'un Kocaeli deplasmanında alacağı sonuç ne olursa olsun ligde kalacak. 

Hacettepe evindeki maçta berabere kaldığı taktirde Çaykur Rizespor'un Kocaeli'de puan kaybetmesini bekleyecek. Aksi taktirde küme düşecek.

ÇAYKUR RİZESPOR 37 PUAN, 3'LÜ AVERAJ PUANI : 6

Çaykur Rizespor, son maçta Kocaeli deplasmanında alacağı galibiyetle diğer maçın sonucunu beklemeden ligde kalmayı başaracak.

Rizespor, Kocaeli'de berabere kalırsa Hacettepe'nin kendi evinde Mersin İdman Yurdu'na yenilmesini bekleyecek. Aksi taktirde Çaykur Rizespor küme düşecek.

Rizespor ve Hacettepe rakiplerine son maçta yenilirse 2'li averajla küme düşen takım Çaykur Rizespor olacak.

 

Editör: HABER MERKEZİ