Çaykur Rizespor'da alınan başarısız sonuçların ardından görevine son verilen teknik direktör Suat Kaya'nın yerine göreve getirilen Raşit Çetiner için Çaykur Rizespor'un Mehmet Cengiz tesislerinde imza töreni düzenlendi.

İmza törenine kulüp başkanı Halim Mete, Yönetim kurulu üyeleri Metin kalkavan, Fahrettin Kaya, Süleyman Basa,Şükrü Cevahir katıldı.

Çetiner ile 1 yılı opsiyonlu 2,5 yıllık sözleşme imzaladıklarını ifade eden Ç.Rizespor kulüp başkanı Halim Mete, Türkiye'nin en iyi hocalarından biriyle anlaştıklarını söyledi. Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük görevine getirilen Raşit Çetiner ise yaptığı açıklamada sezon başında Konyaspor'da olduğunu ancak daha sonra ayrıldığını belirterek “Rizespor yönetim kurulu yeni yapısı ile beni göreve davet ettiğinde heyecanlandım. En önemlisi uzun vadeli çalışma içerisinde olduklarını söylediler. Rizespor kulübünü Anadolu'nun en düzgün kulübü yapmaya çalıştıklarını, gerek alt yapısı, tesisi, stadı, idari yapısıyla ve Rizespor'un mücadele gücüyle kulübü örnek hale getirmeye çalıştıklarını ifade ettiler. Bunlar beni heyecanlandırdı ve görevi kabul ettim. Burada sportif başarı çok önemli ancak bu yapılanları duydukça bunun arkasından sportif başarının geleceğini dikte eden ilk defa bir yönetim kurulu gördüm. Çok zor bir dönemdeyiz. Bir takım kurulmuş isimlere baktığınızda direkt süper lige çıkması gerekiyor. Ama sadece futbolcular takım olamıyor. Bu kentin bütün dinamiklerinin bir araya gelmesiyle olur. Bu sadece futbolculara yüklenebilecek bir sorumluluk değil. Bu zorluğun altından kalkmaya çalışacağız. Var olan hedefleri kovalama adına Rize için çalışan bir teknik heyet göreceksiniz. Bu söylediklerimizi sportif başarıya en kısa zamanda geçirip Rize insanını mutlu etmeye çalışacağız” dedi.

Çetiner 7 yıl Ümit Milli takımı çalıştırdığını belirterek “Önümden dört nesil geçti. Takip ettiğim dört nesil daha var. Türkiye'deki sporcu portföyü çok sağlam ve hepsini tanıyoruz. Rizespor'da iyi işler yapacağız” diye konuştu.

Çetiner'in yardımcılığını Ömer Can Göksu'nun yapacağı öğrenildi. Çetiner'in kaleci antrenörünü ise Çaykur Rizespor alt yapı hocalarından seçeceği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ