Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, sürpriz bir kararla istifa eden teknik direktör Raşit Çetiner'in yerine eski futbolcusu Hasan Vezir'i gündeme aldı.

Çaykur Rizespor Başkanı Halim Mete yaptığı açıklamada Çetiner'in istifasını doğru bulmadığını söyledi. Mete, 'Yanlış bir karar oldu. Ama kararına saygı duyuyoruz. Yapılacak bir şey yok. Kendisine teşekkür ediyoruz. Camiamız rahat olsun. Kısa sürede teknik direktör konusunu netliğe kavuşturduktan sonra gerekli transferler yapılacaktır. Rizespor'u her açıdan başarıya ulaştırmak için çabalıyoruz. Geçmişten üzerimize ağır bir yük var. Ama üstesinden gelip sezon sonunda kulübü süper lig'e taşıyacağız' dedi.

'RİZESPOR'A GELMEKTEN BÜYÜK GURUR DUYARIM'
Bu arada Çetiner'in istifasının ardından teknik direktör arayışlarına başlayan Çaykur Rizespor, bir dönem Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da forma giyen ve çeşitli kulüpleri çalıştıran eski futbolcusu Hasan Vezir'i gündeme aldı.

Pazartesi günü İstanbul'da toplanacak olan yönetim kurulunun teknik direktör konusunda kararını vereceği öğrenildi. Vezir, yaptığı açıklamada Çaykur Rizespor'a gelmekten büyük gurur duyacağını belirterek, 'Şartsız ve koşulsuz Rizespor'a gelerek hizmet etmeye hazırım. Rize'nin evladıyız. Takımımızın başarılı olmasını istiyoruz. Şu an için net bir şey yok. Bu konuda kararı yöneticiler verecektir. Bekleyip göreceğiz' diye konuştu.

6 YILDA 17 HOCA DEĞİŞTİ
Öte yandan geçen sezona teknik direktör Metin Diyadin'le başlayıp Suat Kaya ile devam eden Çaykur Rizespor sezonu Raşit Çetiner ile tamamlamıştı.

Bir sezonda 3 hoca değişikliği yaşayan Çaykur Rizespor son altı yıldır 17 teknik adamla çalıştı. Yeşil mavililer ikişer dönem Rıza Çalımbay ve Güvenç Kurtar olmak üzere Hikmet Karaman, Yılmaz Vural, Erdoğan Yılmaz, Bülent Mehmet Albayrak, Erdoğan Arıca, Metin Yıldız, Sakıp Özberk, Samet Aybaba, Saffet Susiç, Metin Diyadin, Suat Kaya ve Raşit Çetiner ile çalıştı.

Editör: HABER MERKEZİ