Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan in açıklaması sırasında basın odasına giren Peker ve adamları gazetecileri işaret ederek saldırı emri verirken polis basın odasını boşalttı.

Rize Şehir stadında oynanan Ç.Rizespor –Giresun maçı sonrasında çıkan olaylarda 800 koltuğun kırıldığını söyleyen Ç.Rizespor sportif direktörü Oğuz Aydın ”Maalesef maç sırasında Giresun taraftarları koltukları kırarak taraftarlarımızın bulunduğu bölüme attılar. Arıca tuvaletlerin lav obaları, muslukları, kapılar ve camlarını kırdılar, gerekli raporları gözlemciler ile birlikte tutarak federasyona gönderdik” dedi.

9 GÜNÜMDE GALİP GELDİK

Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan maç sonrası yaptığı açıklamada 9 uncu gününde galip geldiklerini söyleyerek ”Çok kaliteli bir takımım var, bu takımın bu kadar kaliteli olduğunu bilmeseydim buraya gelmezdim. Buraya gelmemin nedeni bu, takımın öz güvene ihtiyacı vardı. Bu öz güveni kazanması için galip gelmemiz gerekirdi. Saha içinde çok stres yaşadık. İyi oynadık mağlup duruma düşmemize rağmen kalitemizi gösterdik” dedi.

TARAFTAR GÖREVİNİ YAPTI

Teknik direktör Ümit Kayıhan taraftarın Giresun maçında görevini yerine getirdiğini söyleyerek ”Taraftarımız muhteşem destek verdi. Maçın önemini hepimiz biliyorduk. Bu takım çok işler yapacaktır, taraftarımızın bu desteği sürdüğü müddetçe başarımız devam edecek, artık öz güveni kazandık. Güven patlaması oldu, artık daha iyi olacağız” dedi.

OTOBÜSÜN CAMLARI KIRILDI

Maç sonunda protokol kapısı önüne getirilen Giresunspor otobüsüne ön tarafı kapalı bulunan protokol girişi önünden taşlı saldırıya geçildi. Otobüsün taşlı saldırı sonucu camları kırılırken, polisin olaya müdahalesi ise gecikti. Taşlı saldırıda otobüsün camları tamamen kırılırken Rize valisi Seyfullah hacmüftüoğlu nun makam aracıda hasar gördü olayı görüntülemeye çalışan gazetecilere vali sert tepki gösterdi.

BASIN ODASI BASILDI

Teknik direktör Ümit Kayıhan in açıklama yaptığı sırada Basın odası Giresunspor kulüp başkanı Olgun Peker ve adamları tarafından basıldı. Daha önce gazetecilerle tartışan ve gazetecilere saldıran Giresunspor lu futbolcu ve masörlerin ardından basın odasına gelen Peker ve adamları gazetecileri teşhis etmek ve saldırmak amacıyla basın odasında basın toplantısını beklerken gözlemci ve polisler tarafından basın odası boşaltıldı.

STAD DA MAFYA ÜSÜLÜ

Giresunspor teknik direktörü Levent Eriş in açıklanması sırasında gazetecilerin sorularına sinirlenmesinin ardından basın odasından çıkması ile birlikte hakaretler yağdırması ile bazı futbolcuların gazetecilere saldırmasının ardından basın koridorunda yumruklaşmalar başlarken Giressunsepor kulüp başkanı Olgun Peker in adamlarının gazetecilere saldırması ile polisin araya girerek olayları ayırması ile Peker ve adamları gazetecileri takıp e aldı,

ÇIRKIN SALDIRI

Olayları bekleyen gazeteciler Peker in adamları tarafından takip edilirken Giresunspor kulüp başkanı Olgu Peker el işaretleri ile Sabah Gazetesi, Yeni şafak ve muhabirimizi işaret ederek bunların darp edilmesi emrini vererek” bunları alın, gerekeni yapın” talimatının ardından gazeteciler takibe alınırken iki kışı DHA muhabirine saldırıya geçti. Gözlüğü kırılan DHA muhabiri yere düşerken polis olaya müdahale etti.

EMNİYET KENDİNİ SORGULUYOR

Olayların çıkmasından sonra Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş tüm birin amirlerini stadyumda topladıktan sonra gazetecilerden görüntü ve resimleri istetti. Güvenlik şube ekipleri gazetecilerden aldığı görüntüleri incelemeye alırken il emniyet müdürü Şammaz Demirtaş maçta görev yapan tüm amir ve polisleri toplantıya çağırdı. Olayların çıkmasına neden olan ve imhalı olan tüm ekiplere soruşturma açacağı bildirildi.

CEMİYETTEN KINAMA

Çirkin saldırılara mahrüz kalan gazetecilerin ardından toplanan Rize Gazeteciler ve muhabirler derneği yaptığı ortak açıklamada”Rize basını Rize ye hizmet etmekte, Levent Eriş in tahrikleri sonucu başlayan olaylar ve Olgun Peker i gazetecileri hedef olan işaret ve konuşmaları asla kabul edilemez, gazetecilere yapılan bu çirkin saldırının tek sorumlusu  Levent Eriş tir spor da şiddeti ancak zihniyeti bozuk olan kişiler ateşler, gazetecilere yapılan bu tür saldırılar cevapsız kalmayacaktır. Sporun kardeşlik olarak algılandığı günümüzde gerçekler ortaya çıkmıştır. Spor bir mafya ürünü değil, şiddet hiç değildir. İnancımız spor a şiddeti karıştıranlar gerekli cezayı alırlar” denildi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ