Çaykur Rizespor'un Turkcell Süper Lig'den küme düşmesinin ardından satış listesine koyduğu ve sezon başında transfer teklifi olmadığı için kulüpte kalan Brezilyalı forvet Riberio Elineor Nascimento attığı gollerle, son transfer olarak yeşil-mavili kadroya katılan kaleci Ferhat Odabaşı ise kurtarışları ile takımın vazgeçilmezi oldular.

Yeşil-mavili ekibin geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği, lig sonunda iki gol atma başarısı gösteren Riberio alıcısı çıkmayınca yeşil-mavili takımda kaldı. Teknik direktör Metin Diyadin'in ideal kadroda düşünmediği Riberio özveri ile çalışmasını sürdürdü.

İlk fırsatı ligin 3. haftasında Orduspor karşısında bulan Riberio 30 dakika oyunda kaldı. Ligin beşinci haftasında Diyarbakırspor karşısında son 10 dakikada oyuna giren Riberio, attığı 2 golle takımının 1-0 mağlupken 2-1 kazanmasını sağladı. Okan Öztürk'ün sakatlanması ile takımın vazgeçilmezi olan Riberio attığı 7 golle takımın en golcü futbolcusu olurken, Bank Asya 1. Ligde gol krallığında 3. sırada bulunuyor.

Kaleci Ferhat Odabaşı ise Kolombiyalı kaleci David Gonzales'in Arjantin'den gelen transfer teklifi sonrası takımdan ayrılmasının ardından, teknik direktör Metin Diyadin'in isteğiyle sezonun başlamasına az bir süre kala kadroya katıldı.

Ligin ikinci haftasında Manisaspor maçı ile kaleyi devralan Ferhat, geride kalan 13 haftada bin 170 dakika sahada kalarak ligde 9 gol ile kalesinde en az gol gören ikinci kaleci olmayı başardı.

Brezilyalı oyuncu Riberio, yaptığı açıklamada, takımda taşların yerine oturmaya başladığını belirterek, ''Sezon başında şanssız puan kayıpları yaşadık. Fakat ilerleyen haftalarda takım içerisindeki uyumu yakalayarak iyi sonuçlar almaya başladık. Gerçekten çok iyi bir takımız. Çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum'' dedi.

Geçmişin geride kaldığını ifade eden Riberio, ''Bizim işimiz görev verildiği zaman elimizden gelenin en iyisini yapmak. Okan, Şadi, Emrah, Mehmet Şen gibi çok iyi golcü arkadaşlarım var. Hepimiz takımımızın başarısı için çalışıyoruz. Kimin oynadığı önemli değil, önemli olan gol atıp kazanmamız. Diğer arkadaşlarımın olduğu gibi benim de görevim gol atmak ve bunu yapıyorum. Hepimiz sezon sonunda şampiyonluğu ve yeniden süper lig heyecanını yaşamak istiyoruz'' diye konuştu.

Rize'de olmaktan mutlu olduğunu ifade eden kaleci Ferhat ise ''Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Eskişehirspor takımları ile Süper Lige yükselme sevinci yaşadım. Ancak, Süper Ligde forma giyme şansım olmadı. Bu sezon Rizespor ile Süper Lige yükselmek ve kalıcı olmak istiyorum. Takım arkadaşlarımız hepimiz şehrin beklentilerinin farkındayız. İnşallah sezon sonunda bunu başaracağız'' dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ