Marsilya'da forma giyen Cezayirli Kerim Ziani  Rizespor ile İstanbul'da ön mukavele imzalamış; ancak daha sonra yatmış bu transfer.

Ukraynalı Schevchenko'nun da 1994'te Trabzonspor'a teklif edildiği biliniyor.

Finli stoper Sami Hyypia'nın da Samsunspor'un yaz kampına geldiği ve birkaç gün kaldıktan sonra çok genç ve yetersiz olması sebebiyle yine Multescu tarafından gönderildiği biliniyor.

Hasselbaink ismi Türk medyasında en fazla transfer döneminde geçer. Başta Beşiktaş olmak üzere F.Bahçe ve G.Saray'ın da transfer listesinde olduğu yazılır. Ancak Hasselbaink'in Türkiye'ye tekrar gelişi söz konusu olmaz. Hatta en son bu yaz Beşiktaş'ın listesine girer; ancak bu defa yaşından dolayı veto yer Ertuğrul Sağlam'dan. Neticede Multescu'nun ciddi bir yanlışı sayesinde Türkiye'ye gelebilecek en büyük yıldızlardan birisi kaçıp gitmiştir elimizden. Üstelik Jimmy o dönemde 22 yaşında olan iyi bir futbolcudur.

Milanlı Kaka'nın da çok genç yaşta Gaziantepspor'un listesine girdiği; ancak yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildiği anlatılır. Fenerbahçeli Appiah'ın Galatasaray günleri zaten bilinen bir gerçek. Ancak bilinmeyen bir şey de yine eski bir Fenerbahçeli olan Johnson. 1999 yılında Fenerbahçe'ye Gaziantepspor'dan gelen Johnson için hatırı sayılır miktarda ücret ödenmişti. Oysa aynı Johnson 1995'teki Afrika Kupası'nda Alparslan Eratlı ve Bayram Tutumlu tarafından beğenilip Fenerbahçe'ye rapor edilmiş, lakin o dönemde önce Yunanistan'a sonra da Anderlecht'e giden Johnson için adeta 1 yerine 10 lira verilmek zorunda kalınmıştı. Hani, kaçan balık büyük olur denir; ama bu balıklar zaten büyükmüş!

İşte Kerim Ziani

 

 

Editör: HABER MERKEZİ