Ç.Rizespor yönetim kurulu başkan Halim Mete Başkanlığında Pazar günü Rize de bir araya gelerek ligin ikinci yarısının değerlendirmesini yapacak.

Ç.Rizespor yönetim kurulu Başkan Halim Mete başkanlığında tüm yönetimin katılımı ile toplanacak. Karşıyaka maçı sonrası Mehmet Cengiz tesislerinde toplanacak olan yönetim kurulu ligin ikinci yarısında hedeflenen ancak varılamayan hedefi masaya yatıracak. Yönetim kurulu teknik direktör Raşit Çetiner in vereceği rapor doğrultusunda radikal kararlar alarak gönderilmesi gereken futbolcularla yollarını ayırırken 4,5 yıl sözleşmesi bulunan teknik Direktör Raşit Çetiner in durumunu da masaya yatıracak.

FATURA KESİLECEK

Cumartesi akşamı Rize ye gelecek olan Başkan Halim Mete, başkan vekili Metin Kalkavan ve il dışında bulunan diğer yönetim kurulu üyeleri Rizespor un ligdeki konumunu masaya yatırarak ligin ikinci yarısında alınan sonuçları ve takımın durumunu değerlendirecek. Başkan Halim Mete nin Rize de bulunan yöneticilerin takım üzerinde ki etkilerinin artması için Rize de ki yöneticilere daha çok yetki vermesi bekleniyor.

ÇETİNER GÖNDERİLEBİLİR

Ligin ikinci yarısında hiçbir başarısı olmayan teknik direktör Raşit Çetiner in konumunu masaya yatıracak olan Rizespor yönetim kurulu yönetim kurulunda teknik direktörün durumunu da görüştükten sonra başkan Halim Mete nin Çetiner ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağı ayrıca ligin ikinci yarısında kendi evinde tek galibiyet alarak ikinci yarıda Bank Asya liginde en az puan toplayan Çetiner ile yolları ayırabileceği gelen bilgiler arasında.

RİZE AYAĞI BASTIRACAK

Takımın Rize de sahipsiz kalmasını Rize ayağında bulunan bazı yönetim kurulu üyelerinin dile getireceği toplantıda Rize de bulunan yöneticilerin daha etkili olması için başkan Halim Mete den yetki isteyecekleri gelen duyumlar arasında bulunurken basın sözcülüğü ve kulüp müdürlüğü görevini yürüten Ulvi Suvarıoğlu ve teknik menajer İsmail Coşkun un görevine son verilmesi de Rize ayağından istenecek talepler arasında yer aldığı bildiriliyor.

MADDI SIKINTILAR GÖRÜŞÜLECEK

Hedeften uzaklaşan ve ligi orta sıralarda bitiren Yeşil mavili ekibin yönetim kurulu toplantısında kulübün borçlarının da masaya yatırılacağı bildirilirken, Rizespor Yatırım A.Ş ye ortak edilen iş adamlarına verilen vaatlerin yerine getirilmemesi konusunda maddi kaynakların yatırıma düzüştürülmemesinin sebeplerinin de tartışılacağı bildirildi. Yatırım A.Ş ye ortak olan bazı kişilerin aradan geçen süre içinde her hangi bir yatırım yapılmaması konusunda yönetimi soru yağmuruna tutacağı bildirildi.

7 TRİLYON ÖDEME YAPILDI

Ç.Rizespor yönetim kurulu 11 Kasım sonrası yönetime gelirken bugüne kadar 7 trilyon dolayında borç ödemesi yaparken futbolculara ve piyasaya yapılan ödemelerin 7 trilyon olmasına rağmen borçların 20 trilyon dolayında olması başkan Halim Mete ve yönetim kurulunu düşündürüyor. Şampiyonluğu hayal eden Rizespor yönetim kurulu Süper lig gelirlerinden bir takım borçları ödemeyi düşünürken ligde orta sıralarda kalması üzerine yönetimin yeni arayışlar içine girmesi bekleniyor. 

57 ÇEK İCRALİK OLDU

11 Kasım öncesinde başkanlığı yürüten Kadir Çakır yönetimi döneminde çeşitli firma, iş yerleri ve futbolculara verilen toplam 57 çekin icralık olduğu Rizespor tesislerine bazı avukatların icra işlemleri için gittiği bildirilirken başkan Halim Mete nin tesislere icra dosyalarının gitmesinden dolayı rahatsız olduğu, Rizespor un maddi gücünün artırılması için İstanbul da bulunan Rizeli iş adamlarından destek istendiği, futbolcu ve bazı firmalara bulunan borçların ödenmesi için destek arandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

BAŞKAN BASIN KARŞISINA GEÇECEK

Pazar günü yapılacak olan Karşıyaka maçı sonrası toplanacak olan yönetim kurulu toplantısının ardından kulüp başkanı Halim Mete nin Rize basının karşısına geçerek gazetecilerin sorularını cevaplayacağı bildirildi. Başkan Halim Mete nin taraftarlardan ve Rize camiasından özür dilemesi beklenirken kulüp içinde alınacak olan radikal kararlar hakkında da basını bilgilendirmesi bekleniyor. Mete nin basın toplantısında alınan kötü sonuçlar sonrasında takımda yapılacak değişiklikler konusunda da bilgi vereceği tahmin ediliyor.

Editör: HABER MERKEZİ