Ç.Rizespor basın sözcüsü Cengiz Mataracı Salı günü İstanbul da futbolcu ve teknik kadro ile bir araya geleceklerini söyleyerek 'yeni sezon startını veriyoruz, bu konuda takımda kalmasını istediğimiz ve istemediğimiz oyuncular ile bir araya geleceğiz. Takımda kalmasını istediğimiz oyuncular ile ön görüşmelerimizi yapıp, onlara tekliflerimizi sunacağız” dedi.

GİDECEKLERE KOLAYLIK

Takımdan göndermeyi düşündükleri oyunculara kolaylık göstereceklerini söyleyen Cengiz Mataracı 'Geçtiğimiz sezon aldıkları sonuçlar ortada, başarı beklerken ligde kalmayı son haftada başardık. Takım olarak hiçbir oyuncu başarılı olduğunu söyleyemez, göndermeyi düşündüğümüz oyuncuların bunları dikkate alacağını düşünüyoruz. Kendileri ile görüşerek alacaklarının bir kısmından vaz geçmelerini isteyeceğiz. Kendileri ile aynı kulvarda olamayacağımızı söyleyeceğiz. Her şeyi tatlılık ile bitirmek istiyoruz” dedi.

KABUL ETMEYEN FEDERASYONA GİDER

Yolları ayırmayı düşündükleri futbolculardan yüzde 25 veya yüzde 30 luk bir indirim isteyeceklerini söyleyen Ç.Rizespor basın sözcüsü Mataracı “Bunu istemek doğal hakkımız, Rizespor olarak nereyi hedeflemiştik nerede bitirdik, başarı olsaydı bunu istemeye hakkımız olamazdı. Ancak kendileri de olayın farkında olmalı, biz teklifimizi yapıp, yapılacak olan indirimden sonra paralarını verip yollarımızı ayırmayı hedefliyoruz. Kabul etmeyecek olan olursa federasyon yoluyla tahsilâta gider” dedi.

GİDECEKLER BELLİ

Takımdan göndermeyi düşündükleri oyuncuların belli olduğunu söyleyen Ç.Rizespor basın sözcüsü Cengiz Mataracı “ 8 ile 11 oyuncu arasında gedecek oyuncumuz var, bunlar ile teker, teker görüşmelerimiz olacak. Kalmasını istediğimiz oyunculardan da bazı taleplerimiz elbette olacak. Öncelikle takımda Kale de savunmada, orta saha da ve forvette tecrübeli birer oyuncu olacak, bunların yaş sınırı ise 21 ile 27 arasında olacak” dedi.

11 OYUNCU ALACAĞIZ

Transfer listesinde 11 oyuncu olduğunu söyleyen Ç.Rizespor basın sözcüsü Cengiz Mataracı “ Transfer istediğimiz oyuncular var, Çarşamba günü transferde startı veriyoruz. Şu an iki teknik adamımız Bank Asya ligine yükselme maçlarını takip etmekte, beğendiğimiz iki oyuncu var bunlarla temaslarımız sürüyor. Ayrıca 2 lig ve Bank Asya liginden beğendiğimiz oyuncular var bunlar ile de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

KAYIHAN A DESTEĞİZ

Teknik direktör Ümit Kayıhan in oy birliği ile takımda kaldığını söyleyen Ç.Rizespor basın sözcüsü Cengiz Mataracı 'Hedefimiz var, hedefe varmak için hocamızın da isteği doğrultusunda yardımcı antrenörlerden biri Rizeli olacak, takımı ve şehri iyi tanıyan bir yardımcı hoca Teknik direktörümüzün yanında olacak. Yapacağımız tüm transferlerde hocamızın belirlediği isimler ile görüşeceğiz. Efe Can ile görüşmemiz oldu, bu futbolcunun bize dönmesini bekliyoruz” dedi.

GÜÇLÜ BİR ALT YAPI İSTİYORUZ

Alt yapıyı yeniden yapılandıracaklarını söyleyen Ç.Rizespor basın sözcüsü Cengiz Mataracı    “Bu konuda ciddi atılımlarımız olacak,. Alt yapıya ağırlık vereceğiz, yeniden bir yapılandırma yapıyoruz. Tecrübeli ve alt yapıyı sırtlanabilecek teknik adamları alt yapının başına getireceğiz. Bazı alt yapı hocaları ile görüştük, bunların bazıları ile yolları ayırmayı düşünüyoruz. Yeniden yapılanmada tüm imkânlarımızı alt yapı için seferber edeceğiz” dedi.

BAŞARISIZ OLAN GİDER

Alt yapıda geçmişten gelen bazı teknik adamlar ile bir araya geldiklerini söyleyen Cengiz Mataracı “ Bu hocalarımız ile görüşmelerimiz sürüyor. Rizeli teknik adamlar ile ciddi bir şekilde çalışmak istiyoruz. Artık alt yapımız arka bahçemiz olacak seviyeye gelmeli, Rizespor uzun yıllardır alt yapısından yararlanamamakta, bu sezon alt yapımızı daha güçlü hale getirmek istiyoruz. Bazı projelerimiz var bunları hayata geçirdiğimiz taktirde Rizespor üreten bir kulüp olacak” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ