19 Mayıs 1953 tarihinde kurulan Rizespor’un 55 yıllık macerası Gazeteci – Yazar Fatih Sultan Kar tarafından kitap haline getirildi. Altmış sekiz sayfadan oluşan “Bir limon fidanının hikayesi ( Rize Spor Tarihi ) isimli kitabın yayınlanmasını Çaykur Rizespor Kulübü Resmi Dergisi üstlendi.
 


Fatih Sultan Kar son kitabını Muharrem Kürkçü’ye ithaf etti
 
Mustafa Karali’nin Genel koordinatörlüğünü yürüttüğü kitabın grafik tasarım çalışmalarını Gülçin Albayrak yaptı. Fatih Sultan Kar son kitabını Muharrem Kürkçü’ye ithaf ediyor. Bu durum kitabın künye bölümünde şu şekilde yer alıyor : Bu çalışma Rizespor’un amatör ve profesyonel kurucusu Muharrem Kürkçü’ye ithaf edilmiştir.
 
“Bir limon fidanının hikayesi ( Rize Spor Tarihi ) isimli kitabın içeriği Rizespor’un kuruluşu, profesyonelliğe geçiş süreci, dünden bu güne bütün yönetim kurulları, başkanları, teknik direktörleri, futbolcuları, puan cetvelleri ve yaptığı tüm maçların sonuçlarını içeriyor. 

“Bir limon fidanının hikayesi ( Rize Spor Tarihi ) okuyucusu ile ilk kez, Rizespor’da top koşturan futbolcular, teknik direktörler, Rize’nin yetiştirdiği ünlü sporcular, sanatçılar, işadamlarının katılımı ile 16 Eylül 2008 tarihinde Koşuyolu Öğretmen Evinde düzenlenecek olan Çaykur Rizespor Kulübü Resmi Dergisi’nin 3. Geleneksel İftar Yemeğinde buluşacak.

“Bir limon fidanının hikayesi ( Rize Spor Tarihi ) isimli kitabı temin etmek isteyenler 16.09.2008 tarihinden itibaren 0216 472 41 53 numaralı telefonla Rizespor Resmi Dergisi ile irtibata geçebilirler.

Bir tutkudur Rizespor

Kitabın ön sözünde Rize Spor tarihi üzerinde açıklamalar yapan Fatih Sultan Kar, bu çalışmasında emeği geçen isimleri alfebetik olarak sıralıyor ve kendilerine teşekkür ediyor.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ