Çaykur Rizespor’un eski Asbaşkanı Av. Hüseyin Karaahmetoğlu, Rizespor’un şirketleşmesiyle birlikte başlayan süreçten bugününe ve kulübün geleceği için yapılması gerekenleri kadar önemli açıklamalar yaptı. Uzun yıllar Rizespor’da yöneticilik ve Asbaşkanlık yapan ve 2 dönem de Rize Baro başkanlığı görevinde bulunduktan sonra İstanbul’a yerleşen Hüseyin Karaahmetoğlu ile sahibi olduğu Karaahmetoğlu hukuk bürosunda yeşil-mavili kulübün dünü ve bugünü ile birlikte 12 Haziranda yapılacak olan Futbol Federasyonu seçimlerinde Disiplin Kurulu yada Tahkim kuruluna neden girmek istediğine kadar birçok konuda konuştu.

İSTANBUL’DAN YÖNETİLİYOR
Rizespor’un bugün içinde bulunduğu duruma gelmesinin bir değil bir çok nedeninin olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Av. Hüseyin Karaahmetoğlu, “Rizespor son yıllarda hep İstanbul’dan yönetiliyor. Oysa Rize’den yönetilmelidir. İstanbul dan yönetilmesi sorunları ve sıkıntılara direk müdahaleyi engelliyor. Futbol şubesi bile İstanbul’dan yönetiliyor. Rize’den kopuk bir yönetim şekliyle çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ben bunu yıllardan beri sürekli gündeme getiriyorum. Bu konuda yanılmayı çok isterdim ama yanılmadığım çok net bir şekilde ortada. Ayrıca futbol takımıyla çok oynanılıyor. Her sezon yeni bir takım oluşturuluyor ve iskelet bozuluyor. Bir takımın her yıl 10’un üzerinde transfer yapması ve kadronun sürekli değişmesi iskeletin oturmasına engel oluyor” dedi.

FAVORİ GÖRÜLÜYORDU
Av. Hüseyin Karaahmetoğlu, her sezon yapılan yeni takımla başarıyı yakalama düşüncesinin çok yanlış olduğunu da belirterek, “Kadronun sürekli bozulup yapılmasıyla gelinen nokta ortada. 5 yıl güç bela kalınan süper ligden düştükten sonra Bank Asya 1.lig için kadro bozulup yeni transferler yapıldı. Rizespor favori olarak gösterildi anacak Play-Off’a bile kalamadı. İskeletin sürekli bozulmasıyla takım başarısız oldu. Rizespor hata yaparken rakipleri doğruları yaptı ve süper lige çıktı. Şuan kaliteli değil inançlarını yetirmiş bir takım var. Futbol şubesi profesyonel olarak iyi yönetilmiyor. Uzun yıllar kulübe hizmet etmiş Yılmaz Zehiroğlu yok. Oysa futbolu bilen Zehiroğlu’ndan faydalanılmalıydı. Rizespor’da yönetim, teknik kadro ve futbolcularla köprü vazifesi dışarıdan gelen menajerlerle kurmaya çalışmak başarısızlığın ana nedenlerindendir.”

ŞİRKETLEŞMEYE SICAK BAKMIYORUM
Yeşil-Mavili takımda futbol şubesinin başına futbolu iyi bilenlerin olması gerektiğini de kaydeden Karaahmetoğlu, “Profesyonel olarak iyi bir yönetim ekibi oluşturulursa başarı sağlanır aksi taktirde hayal kırıklığı devam eder. Harcanan emek ve paralarda boşa gitmeye devam edeceğini söyledi. Mali yapının önemli olduğuna da dikkat çeken Karaahmetoğlu, “Yöneticilik yaptığım dönemlerde ekonomik sıkıntılar yaşıyorduk ama kulübü borçlandırmadan başarı sağladık. Bu borç yükü belki kulübü kendine getirir ve alt yapısına önem verir. Zaten bu borç yükü Rizespor’u alt yapıya çok fazla önem vermeye itecektir. Rizespor kendi çocuklarına şans verip güvenmek zorundadır. Şunu açıkça söylemek istiyorum. Ben kulüplerde şirketleşmeye sıcak bakmıyorum. Futbol kulüpleri şirket olarak yönetilmemeli.

KALİTELİ İSİMLER VAR
Türkiye’de bugüne kadar şirket olarak yönetilen kulüplerin durumlarının ne olduğunu herkes gördü. Şirket kulüpleri hep başarısız olmuştur. Rizesportif A.Ş.’nin artıları var. Çünkü Türk iş dünyasında kendilerini kanıtlamış isimlerle şirket oluşturulması dezavantajları artı yöne çekmiştir. Şirket yönetiminde çok kaliteli isimler var. Şirkete olumsuz söz söylemeye hiçbir Rizelinin hakkı yoktur. Şirket ile futbolu bir birine örtüştürmek lazım. Yönetim bunu yapabilirse Rizespor’un başarılı olup süper lige çıkacağı inancını taşıyorum. Yönetimde mali yükü taşıyacak çok kaliteli isimler var. Türkiye’de her kulüpte başkan olacak yetenek ve kapasitede isimler var. Ancak her şeyin başı profesyonel bir yönetim göstermek. Takımın sevk ve idaresi Rize’den yapılırsa başarı sağlanacağına inanıyorum. Yönetim şekli Rize’ye aktarılmalıdır.

FEDAKARLIK YAPMAK GEREK
Rizespor’u şehre ve halka açmanın ana kural olduğunun altını çizen Av.Hüseyin Karaahmetoğlu, “Halkın sevdiği işi bilen insanları katarsan bu takım başarılı olur. Bu şekliyle giderse ben yine aynı sıkıntıların yaşanacağını düşünüyorum. Rize’de futboldan anlayan diyalogları ve ilişkileri iyi olan isimlerin yönetim kadrosunda yer almaları gerekiyor. Çünkü Rizespor gibi bir kulüpte alınganlık değil, fedakarlık yapmak gerekiyor. Bir yönetimde ahbap, kardeş ve akrabalık ilişkileri son derece tehlikelidir. Rizespor aile şirketi değil spor kulübüdür” dedi.Gelecek sezon için yapılacak transferlerde çok dikkatli hareket edilmesi gerektiğini de belirten Karaahmetoğlu, “Son yıllarda hoca seçimlerinde yapılan yanlışlar başarısızlıkta önemli rol oynadı. Raşit Çetiner, kaliteli bir hoca. Kendisini 10 yıl öncede göreve getirmek istemiştik ama teklifimizi kabul etmemiştir. Gerekli destek verilirse başarılı olacağına inanıyorum”.

SPORU ÇOK İYİ BİLİRİM
Türk Futbol Federasyonunun 13 Haziran’da yapacağı oğlan genel kurulda disiplin ve tahkim kuruluna girip görev yapmak istediğini de sözlerine ekleyen Av. Hüseyin Karaahmetoğlu şunları söyledi. Futbol Federasyonunda disiplin ve tahkim kurullarına girmek bir tercih meselesidir. Ben federasyonun daha önceki seçimlerin dede bu tür girişimlerde bulunmama rağmen tercih edilmedim. Ben futbol oynamış, yöneticilik yapmış ve işim gereği de spor hukukunu çok iyi bilen biriyim. Bu konuda gerekli bilgi birikimine ve tecrübeye sahibim. Önceki dönemlerde gerekli desteği alamadığımdan kurullara giremedim. Bu kurullarda görev yapmak sadece Rize için değil, bölge futbolu için önemli bir etkendir.Bu tercihlerin nasıl yapıldığını ben tartışamam ama bu dönemde tahkim ve disiplin kurullarının birinde bulunmak istiyorum. Bunun içinde destek bekliyorum”.

 

Editör: HABER MERKEZİ