Fatih Sultan Kar

Bu gün Rizespor Türkiye liglerinde en çok Teknik Direktör değiştiren takım konumunda ise, hak ettiği yerde değilse, taraftar, yönetim ve Rize şehri arasında diyalog kopuklukları var ise kalıcı köklü çözümler bulunmalıdır. Çözüm aranırken de taraftar, Rizeliler asla bu oluşumun dışında tutulmamalıdır.

RİZE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMALI
1995 yılında Trabzonspor’da işler yolunda gitmeyince KTÜ, Trabzonspor iş birliğiyle “ Sosyal ve Ekonomik Yönleriyle Trabzonpor” konulu ciddi bir çalışma yaparak sorunları araştırdı ve çözüm yollarını ortaya koydu. Ortaya atılan sorunlar ve çözüm yolları bir kitap haline getirildi. Bu tarz bir çalışma Rize içinde pek tabii yapılabilir. Üniversiteler bulundukları illerde sosyal ve sportif alanlarda da çalışma yaparlar. Bu bağlamda Rize Üniversitesi de bir misyon üslenebilir

Rizespor biran önce masaya yatırılmalı Rize’de dev bir panel düzenlenmeli. “Rizespor nereye gidiyor” konulu panele Rize’yi yönetenler, Rizespor’u yönetenler, eski yöneticiler taraftar temsilcileri sorunları ortaya koymalı.

ZORLUKLAR YÖNETİM, TARAFTAR, BİRLİKTELİKLE AŞILIR
19 Mayıs 1953 tarihinde Yakup Temizel, Atıf Taviloğlu, İsmet Bilsel, Yaşar Tümbekçioğlu, Muharrem Kürkçü tarafından kurulan ve 1968 yılında Rize’de faaliyet gösteren spor kulüpleri Fener GençlikGüneşspor’un kendilerini fes ederek bünyesine katılması ile profesyonelliği seçen Rizespor Kulübü kuruluşundan bu yana birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldı. Yalnız, hiçbir zaman kulüp Rize’den Rizeliden uzak olmadı. En zor zamanlarda başkanlar yöneticiler hep Rizelilerle iç içe oldu. Bütün bu zorluklar Yönetim, taraftar, birlikteliği sağlanarak ve elele vererek aşıldı.

RİZESPOR AŞ ŞEFFAF OLMALI
Rizespor’da yeni yapılaşmanın hangi şartlarla oluştuğuna, Rizespor AŞ. Kuruluş tüzüğünün veya yönetmeliğinin ne olduğuna ve hangi maddeleri içerdiğine dair kaçımız bilgi sahibiyiz. Bu maddeler neden net bir şekilde basına ve Rizespor Kamuoyuna açıklanmadı.

ÖNCELİĞİMİZ RİZESPORDUR
Rizespor’un geçtiğimiz hafta iki altın puan kaybettiği Adanaspor maçı hayatı önem taşıyordu. Bu yıl tekrar Süper lige çıkmak için bir ümit ışığı idi. Böylesine hayatı önem taşıyan bir karşılaşmaya Rizespor’un başkanı, Basın Sözcüsü Rizespor Aş. Yöneticileri ilgi göstermiyorlar. Yanı takımı bu maçta yalnız bırakıyorlardı. Her alanda Rizeliler, kendileri dünyanın süper ligindedir, kulüpleri ise bir alt kümede. Şampiyonluk ve süper lige çıkma mücadelesinde Rizeli işadamlarının gözü kulağı Ali Sami Yen’de, Şükrü Saraçoğlu’nda, İnönü Stadı’nda değil, Rize’’de olmalıdır.

Ben yinede taraftara sesleniyorum “Sahipsiz bir takımın batması haktır; Sen sahip çıkarsan bu takım batmayacaktır

Editör: HABER MERKEZİ