Dilek ASLAN

Rizespor’ da tüm gözler hafta sonu oynanacak Konyaspor maçına çevrildi. Kritik maç için çalışmalara Ekrem Cengiz tesislerinde başlayan Ç.Rizespor kendisi için ölüm kalım olan maçı kazanabilmek için tüm gücünü ortaya koyacak. Ligin ikinci yarısında oynadığı maçlardan hiçbirini kazanamayan Rizespor, kendi evinde oynayacağı Konyaspor maçında alacağı galibiyetle yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Futbol şube sorumlusu Yusuf Turanlı, “Futbolculara güvendiklerini bu önemli maçtan galibiyetle ayrılacaklarını” söyledi. Futbolcular son derece hırslı ve istekli. Lig’de6 maç kaldı. Bununla da artık başarılı olup seri galibiyetler almanın zamanı geldi. Çaykur Rizespor ligde mücadele eden birçok takımdan daha iyi bir kadroya sahip” diye konuştu.

Türkcell Süper Lig`de hafta sonu deplasmanda Vestel Manisaspor`a 2-1 yenilen Çaykur Rizespor`da, kulüp futbol şube sorumlusu Yusuf Turanlı, tarifi ve telafisi olmayan 6 haftalık zor bir yola girdiklerini söyledi.

Vestel Manisaspor maçı sonrası kalan 6 haftada çok kritik bir dönem geçirecek olan Çaykur Rizespor, önündeki Konyaspor maçını düşünüyor. Yeşil-Mavili ekipte Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Turanlı, Vestel Manisaspor deplasmanından en az beraberlik ile ayrılmayı hedeflediklerini belirterek, “Fakat çok tartışmalı bir penaltı kararı ile yenik duruma düştük.

Ardından hiç beklemediğimiz bir anda kalemizde ikinci golü gördük. İlk yarıda 2-1`lik skoru yakalasak da daha sonra oyunun kontrolünü elimize almaya çalışmamıza rağmen, beraberlik golünü atamadık ve sahadan yenilgi ile ayrıldık. Çok üzgünüz” dedi.

Her Maç Final

Ligde kalan haftalarda canla başla mücadele edeceklerini ifade eden Turanlı, “Tarifi ve telafisi olmayan 6 haftalık zor bir yola girdik. Bu maçlardan en az dördünü kazanarak 12 puan toplamak zorundayız. 12 puan toplamamız halinde ligde kalacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Hafta sonunda sezonun en değerli maçına çıkacaklarını kaydeden Turanlı, şöyle devam etti: “Konyaspor maçı telafisi olmayan bir maç. Her maçın sezon içerisinde telafisi olabilir ama Konyaspor maçının hiçbir telafisi yok. Bu sezon ligde oynayacağımız en değerli maç ve biz bu maçı mutlaka kazanmak zorundayız. Rakibimiz açısından da önemli bir maç. Ancak sahadan galibiyetle ayrılmaktan başka bir çaremiz yok.”

Taraftar destek olsun

Turanlı ligde kalabilmek için taraftara da ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Rakiplerimizin seyircilerini gördükten sonra bizim seyircimizin de ne olursa olsun 90 dakika takımını desteklemesini bekliyoruz. Kendi evimizde oynayacağımız Konya maçında Rize Atatürk stadını taraftarımız karnaval yerine çevirmeli” dedi.

Ne olursa olsun kazanacağız

Ç.Rizespor takım kaptanı Altan Aksoy, ligde tehlikeli bir virajda bulunduklarını belirterek Konyaspor maçını alıp ligde kalmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Biz bulunduğumuz yerden futbolcular olarak utanıyoruz.Çeşitli aksiliklerle takım bu hale geldi. Ama kimse merak etmesin Konya maçını alıp çıkışa geçeceğiz” dedi.

Sakatlara bir yenisi eklendi

Ligde kalma mücadelesi veren Ç.Rizespor sakatlardan yana sıkıntılar yaşıyor. Victoria, Ninja, Sedat Yeşilkaya sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatırken Manisaspor maçında sakatlanan Barbosa’ nın da sezonu kapattığı belirtildi. Bu oyuncuların yanı sıra Kürşat’ ında önümüzdeki hafta oynanacak Konyaspor maçında oynayamayacağı belirtildi.

Editör: HABER MERKEZİ