Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizespor’un bir yılı daha boşa geçirdiğini bundan gerekli dersin alınması gerektiğini söyledi. Şimdi geçmişi eleştirmenin bir yararının olmayacağını belirten Bakırcı, “Geçen sezonun ikinci devresine hem Başkan Metin Kalkavan, hem de Halim Mete ile teknik direktör konusunu gözden geçirmeleri gerektiğini söyledim. Hatta bu konuda bize de görev düşerse yapmaya hazır olduğumuzu söyledim. Ama gözden geçirilmedi. Gelinen noktadan sonra geçmişi unutup bugüne bakacağız. Bir kulüpte hoca elbette çok şeydir ama fazla bir şey de değildir. Rizespor yeni sezon için Hüseyin Kalpar ile anlaştı. Başkan ve yönetim bu kararı verdi. Şimdi geride kalan sezonda ki hatalarımızdan ders alarak yeni bir planlama yapmak zorundalar” dedi.

Desteğimiz Devam Edecek
Rizespor tesislerinin ve yeni stadın yapımında Rize Belediyesi’nin büyük katkıları olduğunu da kaydeden Başkan Halil Bakırcı, “Bu katkılar artarak devam edecektir. Yeni sezon için yapılacak transferlerle birlikte geçmişte yapılan hatalar artık yapılmamalıdır. Rizespor kurumsallaşma adına elbette ciddi adımlar atıyor. Şirket yönetimiyle kulüp yönetimi aynı değildir. Ayrıca oturmamış kulüpleri yönetmek bir şirketi yönetmek gibi olmadığı görülüyor. Bu durumu da görmüşlerdir. Bir kulübü yönetmenin kendine has yazılmamış kuralları vardır. Bu kuralları çok işletmedik ve görmedik fakat önemli bir gerçek var ki Rizespor kurumsallaşma adına çok önemli adımlar atmıştır. Şimdi kurumsallaşma ile birlikte sportif başarıyı da yakalamamız şart” ifadelerini kullandı.

Rizespor Tüm Rizelilerindir
Başkan Halil Bakırcı, Rizespor’un başarılı olması için Rize şehrine büyük görev düştüğünün de altını çizerek şöyle devam etti; “Yeni stadımız var ama bu stat bir kez olsun dolmadı. Konuşurken eleştirirken kendimize bakalım. Rize şehri artık kendi dinamiklerini sahiplenmelidir. Adı yönetime yazılmış bir takım kurumları temsilen orada duruyor. İyi sonuç alındımı o yapıyor, kötü olduğunda başkası yapıyor. Bunların Rizespor’dan ayıklanması gerekiyor. Ben kendi içimizdeki meseleleri kamuoyuyla paylaşmak istemiyorum ama bu konularında gözden geçirilmesi gerekiyor. Biz Metin Kalkavan ve Halim Mete’yi rahatlattık mı? Her şeyi onlardan beklememeliyiz. Yani biz Her şeyi Rizespor A:Ş:’den beklememeliyiz. Çünkü Rizespor bizimdir tüm Rizelilerindir. 

Köstek Değil Destek Olunmalı
Rizeliyim diyen herkesindir. Sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın her yerinde Rizeliler ve Rizespor’a gönül vermiş insanlar var. Buradan sesleniyorum; Özellikle Rize’de yaşayan tüccarımıza ve bunları temsil eden kişilere çok büyük görevler düşüyor. Benim iki sorumluluğum var. İlki Rize Belediye başkanlığı, ikincisi ise Halil Bakırcı... Dolayısıyla ben iki kimliğimle de daha çok olmak zorundayım. Bu yeterli gibi gözükse de ben yeterli görmüyorum. Rizespor’un gelecek sezonu için bu konuya biraz daha fazla ağırlık vereceğim. Bunun için şehrin dinamikleri de üzerine düşeni yapmalılar. Uzaktan bakarak ah çekmek, eleştirmek kimseye yarar sağlamaz. Rize şehri tüm birimleriyle birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Süper lige çıkmak için bu şart” diye konuştu.
Editör: HABER MERKEZİ