Başkan Metin Kalkavan, Genel Kuruldaki konuşmasında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in Çaykur Rizespor Kulübü yönetimi ile ilgili eleştirileri konusunda ''Sayın Şener'in sözleri kişisel görüşleridir. Ancak biz yine de cevap vermek istemedik. Dostluk oluşturmak zor, bozmak kolaydır. Sayın Şener'in yanlış bilgilendirildiğine inanıyoruz. Ancak şunun da bilinmesini isteriz ki Çaykur Rizespor, Trabzonspor'un pilot takımı değildir. Kendisine göre tasarrufları elbette olacaktır.'' dedi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki genel kurul toplantısına, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kulüp başkanı Metin Kalkavan ile kulüp üyeleri katıldı.

Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile mali raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından kulüp tüzüğünde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. Daha sonra tüzük değişikliği kabul edildi.

Kulüp başkanı Kalkavan, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, şehrinin sportif alanda başarılı olmasını istediğini, bunun üzerine kendilerinin de yönetime talip olduklarını ve kulübü daha iyi yere getirmeye çalıştıklarını söyledi.

GEÇMİŞTE YAPILAN YANLIŞLARI BİZ ÖDÜYORUZ

Çaykur Rizespor'un yönetimini devraldıklarında kulübün 24 milyon lira civarında borcu olduğunu, bugün ise bu borcu 14 milyon lira civarına gerilettiklerini anlatan Kalkavan, ''Geçmişte yolsuzluk değil ama, büyük usulsüzlükler yapıldı. Şu anda öyle titiz çalışıyoruz ki, kendi firmalarımızda öyle çalışmıyoruz. Geçmişte yapılan yanlışlıklardan dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle 2007-2008 dönemi, mali açıdan hala savcılıkça inceleniyor'' dedi.

RİZESPOR MARKALAŞMA YOLUNDA

Söz verdikleri işleri birer birer yaptıklarını, pozitif yönde pek çok gelişme olduğunu, futbol dışındaki alanda pek çok işin başarıldığını ancak henüz işin başında olduklarını ifade eden Kalkavan, şunları söyledi: ''Geçmiş yıllarda kulübün yılda ortalama 6 milyon lira geliri varken, 20 milyon lira gideri oluyordu. 2008-2009 döneminde bir futbolcuya ödenen para ortalama 600 bin lira idi. Futbol takımının toplam maliyeti ise 16 milyon lirayı bulmuştu. Bu sezon ise takıma toplam 7 milyon lira harcama yapıyoruz. Bir futbolcuya verdiğimiz para ortalama 300 bin liranın altına indi. Bank Asya 1. Lig'de transfer bütçesi anlamında ortalarda bir yerdeyiz. Ligin mali açıdan en iyi performans gösteren 3 takımından birisiyiz. Bank Asya 1. Lig'in geliri oldukça az, 4 milyon lira civarında. Gideri ise ortalama 10 milyon lirayı buluyor. Bu açığı kapatabilmek için büyük çaba gösteriyoruz. Bu nedenle taraftarlarımızdan takımlarını yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Öncelikle markalaşmaya önem veriyoruz. Sportif başarı da gelecektir.''

Kalkavan, transfer ile ilgili görüşmelerinin sürdüğünü, transfer dönemi bitene kadar 1 veya 2 futbolcu daha alabileceklerini kaydetti.

KALKAVAN'DAN TRABZONSPOR'A CEVAP 'RİZESPOR TRABZON'UN PİLOT TAKIMI DEĞİL'

Metin Kalkavan, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in Çaykur Rizespor Kulübü yönetimi ile ilgili eleştirileri konusunda ise şunları söyledi: ''Sayın Şener'in sözleri kişisel görüşleridir. Ancak biz yine de cevap vermek istemedik. Dostluk oluşturmak zor, bozmak kolaydır. Sayın Şener'in yanlış bilgilendirildiğine inanıyoruz. Ancak şunun da bilinmesini isteriz ki Çaykur Rizespor, Trabzonspor'un pilot takımı değildir. Kendisine göre tasarrufları elbette olacaktır.''

 

Editör: HABER MERKEZİ