Bank Asya 1. Lig’de üst üste aldığı başarısız sonuçlara Giresunspor galibiyetiyle son veren Yeşil-Maviler’de keyifler yerine geldi. Rizespor’un bu galibiyetindeki en büyük faktörlerden biri de defans oyuncusu Murat ile orta alanda başarıyla görev yapan Kemal Aslan’ın yükselen performansları oldu. Evren’in sarı kart cezalısı olması nedeniyle uzun bir aradan sonra ilk 11’de görev yapan Murat, Giresun maçının ilk yarısının son dakikasında beraberlik golünü atarak takıma büyük bir moral verdi.

Ligin ilk yarısında takımın değişmez ismi olmasına rağmen ikinci yarıda yedek kulübesinde oturan Murat Ocak, kendisinin gol atmasından çok takımın kazanmasının önemli olduğunu belirterek, “Haftalardır kazanamamamın stresini yaşadık. Giresunspor’u mağlup ederek ligdeki kötü gidişe son verdik. Bu kritik maça çok iyi hazırlanıp motive olmuştuk. Takım olarak arkadaşlarımla birlikte en üst düzeyde mücadele ederek kazandık. Şimdi bunun devamını getirip ligde üst sıralara doğru tırmanışa geçeceğiz. Galibiyeti ve attığım gole sevindim ama sarı kart görerek cezalı duruma düştüm. Bu da beni üzdü” dedi.

Yeşil-Mavili takımın yıldız futbolcularından Kemal Aslan ise Giresunspor önündeki futboluyla ve attığı şık kafa gölü ile ayakta alkışlandı. 90 dakika boyunca başarılı bir futbol ortaya koyan ve takıma güç katan Kemal, teknik Direktör Ümit Kayıhan için büyük bir silah olduğunu yine kanıtladı. Giresunspor maçının son bölümünde Mithat’ın ortasını iyi takip ederek topu kafa ile filelere gönderen Kemal, takımına altın değerinde 3 puan kazandırırken Rizespor’daki ikinci golünü atmış oldu. Kemal, takım olarak savaşıp önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ