Çaykur Rizespor'un Turkcell Süper Ligi'de Konyaspor ile oynadığı karşılaşmanın devre arasında stadyumu terk ettikten sonra yönetim tarafından 100 bin YTL ceza kesilip kadro dışı bırakılan kaptan Altan Aksoy, Rize'den ayrılmadan önce suskunluğu bozdu.

Altan, Çaykur Rizespor'u ligden yönetimin düşürdüğünü ifade ederek, 'Bu yönetim böyle devam ederse takım bir alt lige düşer. Ben Rizespor'un bu yönetimle bir yere varacağına inanmıyorum. Ortada başarısızlık var. İstifa edilecekse yönetim toplu olarak istifa etmeli' dedi.

'ÇOK FAZLA HOCA DEĞİŞİKLİĞİ OLDU'

Turkcell Süper Lig'in sona ermesiyle Çaykur Rizespor'la olan sözleşmesi de sona eren Altan Aksoy, Rize'den ayrılmadan önce DHA'ya konuştu. Altan, Rizespor'un küme düşmesinde yönetimin tercihleri ile yapılan teknik direktör değişikliklerinin en büyük etken olduğunu belirterek, 'Her yıl 3 teknik direktör ile çalışmak gibi bir yanlış içinde oluyor. Bu oyuncular arasında iletişimi de etkiliyor. Bir süreçte bazı şeyleri tam kabullenmişken oynayanlar belli iken yeni hoca geldiğinde her şey alt üst oluyor ve takım içinde kutuplaşma yaşanıyor. Tekrar rayına otururken her şey sil baştan yapılıyor. Bununla da gelinen nokta ortada. Bir takımın küme düşmesini kabullenemiyor. Elbette küme düşmede oyuncularında rolü vardır ama en büyük hata yönetimdedir. Yönetimin yaptığı hatalarla Rizespor küme düşmüştür. Bundan ben dahil herkes payını almalı. Kimse ayakkabıları kirlenmeden bu işin içinden çıkamaz. Bize zamanın da sorduklarında fikrimizi söyledik. Ama yanlışlar yapılmaya devam etti. Bu yönetim böyle hata yapmaya devam ederse, bu takım bir alt kümeye düşer' diye konuştu.

'FUTBOLCULARIN PARALARINDA HEP AKSAMA OLDU'

Altan, alacaklar konusunda sürekli sıkıntılar yaşandığını da belirterek, 'Ben sezon başında gönderildim, sezon sonun da ise kadro dışı bırakıldım. Eğer benim bir gücüm olsa bana kimse dokunamazdı. Belli kazanımlar elde etmek için insanlara bir şeylere farklı aktarmaya çalışmak benim işim değil. Benim işim sahanın içindeydi. Para konusuna gelince, belli bir zamandan sonra hep aksama oldu. Yaptığımız bir toplantıda yönetim bize zamanında paraları ödediklerini söylediler, biz hayır ödemiyorsunuz dedik. Bununla da sıkıntılar yaşadık. 15 maç başı, primler ve Türkiye Kupası primleri için de sıkıntılar yaşadık' şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN HOCA'YA TEPKİ KOYDUM'

Konyaspor maçının ardından stadı terk ettiği için kadro dışı bırakılan Altan, şöyle konuştu: 'Bir hafta önce sakat sakat oynarken Konya maçında oyunan alınmam bana ters geldi. Bunun kişisel komplekslerden kaynaklanan tavır olduğunu düşündüğüm için orayı terk ettim. Ben gerçek anlamda kendini düşünen bir adam olsaydım o hareketi yapmazdım, oturup sezon sonunu beklerdim. Sezon sonunda sözleşmem bittiğinden oturup bekleyebilirdim. Hoca kişisel komplekslere bağlı tavır sergilediği için Erdoğan hocaya tepki koydum.'

'İSTİFA EDİLECEKSE YÖNETİM TOPLU OLARAK İSTİFA ETMELİ'

Altan, mevcut yönetimin istifa etmesi gerektiğini de belirterek, 'Rizespor yönetimin sıkıntılarından bir tanesi bir gurubun İstanbul'da bir gurubun Rize'de olması. Kulübün yöneticilerinin karar mekanizmasını oluşturan kişilerin İstanbul'dan yönetmesi Rize'deki yöneticilerin karar verme yetkisin olmaması da ayrı bir sıkıntı. Kararı Rize'de verip Rize'de çözeceksin. Her şeyi birebir çözemezsin. Rizespor'un bir yerlere taşınması için elini taşın altına sokacaksın. Yükü hep birlikte taşıyacaksın. Biz bu sezon çok yalnız kaldık. Şimdi yönetimde iç çekişme yaşanıyor. Bazı yöneticilerin istifa etmesi isteniyor. Hatta disiplin kuruluna verilecek deniliyor. Yönetimdeki bu ayrı gayrı olayı Rizespor'a yansıyor. Bu böyle olmaz. Bir grup istifa etsin gitsin, sorunlar çözülür demek çok yanlış. Bunlar olacak işler değil. Ortada başarısızlık var. İstifa edilecekse yönetim toplu olarak istifa etmeli. Sadece birilerini günah keçisi yapıp ortaya atmanın hiçbir anlamı yok. Ben Rizespor'un bu yönetimle bir yere varacağına inanmıyorum. Zaten yönetimin yanlışları bu takımı ligden düşürdü. Yönetim yanışlarından ders alarak yoluna giderse belki bir şeyler olur. Ama bu şekilde giderse bence bir şey olmaz' dedi.
(ensonhaber)

Editör: HABER MERKEZİ