Süper ligin 5. hafta müsabakasında Çaykur Rizespor, kendi evinde Ankaragücü ile karşılaştı. Ç.Rizespor, 2-0 geri düştüğü karşılaşmadan 5-3 galip ayrıldı

Milli aranın ardından maçlar yeniden başladı. 5. hafta mücadelesinde Çaykur Didi Stadyumu'ndaki müsabakayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetti. Karşılaşmanın ilk yarısında tam 5 gol oldu. İlk yarı Ankaragücü'nün 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya etkili bir oyun ile başlayan Ç.Rizespor, bulduğu 3 golle karşılaşmadan 5-3 galip ayrıldı. 

ÇAYKUR RİZESPOR - ANKARAGÜCÜ MAÇI İLK 11'LERİ
Çaykur Rizespor: Gökhan, Moroziuk, Dilaver, Meriah, Melnjak, Abdullah, Fabricio, Donsah, Boldrin, Fernando, Remy
MKE Ankaragücü: Friedrich, Pazdan, Erdi, Kitsiou, Pinto, Idriz Voca, Şahverdi, Alper, Paintsil, Lobjanidze, Borven

İLK YARI
Dakika 1: Hakemin düdüğüyle maç başlıyor.
Dakika 6: GOL! Ankaragücülü Joseph Paintsil takımını öne geçiren golü atıyor.
Dakika 16: GOL! MKE Ankaragücü, Joseph Paintsil ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor.
Dakika 19 GOOL! Ç.Rizesporlu Fernando Andrade, harika golüyle farkı 1'e indirdi.
Dakika 31: Ceza sahasında Abdullah Durak topla buluşuyor, ancak hakem hakem pozisyonun ofsayt olduğuna karar veriyor.
Dakika 38: Ç.Rizesporlu Fernando'nun süratlı bir şekilde getirdiği topta MKE Ankaragücü takımında Alper Potuk'un sert hareketi sonrasında  hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
Dakika 43: GOL! MKE Ankaragücü, Torgeir Borven ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor.
Dakika 45: GOOL! Ç.Rizespor kazandığı serbest vuruşu Fernando Boldrin kullandı. Boldrin güzel vuruşu ile farkı 1'e indiren golü attı.
Dakika 45: Ankaragücü'nde daha önce sarı kartı bulunan Alper Potuk yaptığı hareket sonrası ikinci sarı kartla kırmızı kart sonrası oyun dışında kaldı.
İlk yarı sona erdi.

İKİNCİ YARI
Çaykur Rizespor takımında oyuncu değişikliği; Godfred Donsah oyundan çıkarken Milan Skoda oyuna giren isim.
MKE Ankaragücü takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Joseph Paintsil çıkıyor ve yerine Zvonimir Sarlija oyuna giriyor.
Dakika 53: MKE Ankaragücü takımında Zvonimir Sarlija ceza alanı içerinde elle oynaması sonrasında hakem VAR'a gitti.  Hakem Abdulkadir Bitigen penaltıya hükmetti ve  Sarlija sarı kart gösterdi.
Dakika 53: GOOL! Loic Remy takımı adına penaltıyı gole çeviriyor. 3-3 oldu.
Dakika 61: Ceza alanı içerinde Ç.Rizesporlu Fernado'nun düşürülmesı sonrasında hakem Abdulkadir Bitigen tekrar penaltıyı hükmetti. 
Dakika 62: GOOL! Loic Remy penaltıdan attığı golle takımını öne geçiriyor. 4-3
Dakika 67: MKE Ankaragücü takımında oyuncu değişikliği; Şahverdi Çetin oyundan çıkarken Endri Cekici oyuna giren isim.
Dakika 67: MKE Ankaragücü takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Michal Pazdan çıkıyor ve yerine Emre Güral oyuna giriyor.
Dakika 69: Çaykur Rizespor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Dario Melnjak çıkıyor ve yerine Konrad Michalak oyuna giriyor.
Dakika 72: Ceza sahası içinde topla buluşan Milan Skoda, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.
Dakika 75: Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Milan Skoda ofsayta yakalanıyor.
Dakika 78: GOOL Fabricio Baiano, gol pasında Loic Remy ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor. 5-3
Dakika 81: Çaykur Rizespor takımında oyuncu değişikliği; Fabricio Baiano oyundan çıkarken Dusan Jovancic oyuna giren isim.
Dakika 83: Çaykur Rizespor takımında oyuncu değişikliği; Loic Remy oyundan çıkarken Tunay Torun oyuna giren isim.
Dakika 84: Bu dakikada Çaykur Rizespor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.Şutu çeken isim Tunay Torun
Dakika 86: Milan Skoda altıpas üzerinden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.
Dakika 90: Hakem, maçın son düdüğünü çalıyor. 
Maç sonucu; Çaykur Rizespor: 5 - MKE Ankaragücü: 3

Editör: HABER MERKEZİ