Dilek ASLAN

Rizeli Judocu Muhammet Duman madalyalarına bir yenisini daha ekledi. Bosna Hersek’in Sarajeva kentinde yapılan Ümitler Avrupa şampiyonasında rakiplerine zor anlar yaşatan Rizeli Judocu Muhammet Duman üçüncülük elde ederek kente madalya ile dönüyor.

Aralarında Dünya Judo devi olarak bilinen Rusya, Fransa, Hollanda, Azerbaycan, İtalya gibi ülkelerinde yer aldığı ve 32 ülkenin katıldığı Avrupa Ümitler şampiyonasında perdeyi Bosna Hersekli rakibini yenerek aralayan Milli sporcu Muhammet Duman ikinci maçında Sibistan, üçüncü maçında Ukraynalı rakibini devirdi. Dördüncü maçında Avrupa şampiyonalarında Judocuların korkulu rüyası Rus rakibine yenilen Genç sporcu, İsrailli rakibini derece müsabakasında yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.

Rize de geleceğin Olimpiyat şampiyonu gözüyle bakılan Judocu Muhammet Duman’ın Antrenörü Ramazan Öztürk sporcusunun dördüncü müsabakada şanssız bir şekilde yenildiğini belirterek “ Doğrusu biz Muhammet’ten şampiyonluk bekliyordu. Bunu başaracak güç ve kapasiteye sahip. Yinede önemli bir başarı elde etti diyebiliriz. Asıl hedefimiz Muhammet Duman’ın 2012 Olimpiyatlarına hazırlayarak olimpiyatlarda madalya almaktır” diye konuştu.

Öte yandan Çaykurspor kulübünde forma giyen Muhammet Duman’ın Avrupa üçüncüsü olması kentte sevinçle karşılanırken Gençlik ve spor İl Müdürü Ömer Yılmaz kendisine ödül verileceğini açıkladı.

Editör: HABER MERKEZİ