Kano Federasyonu Başkanlığının 2010 yılı faaliyet programında yer alan 22-24 Ekim 2010 tarihlerinde Erzincan ilinde yapılan Kano Slalom sonbahar kupası yarışlarında 5 ilden 68 sporcunun yarıştığı şampiyonada  Rize li sporcular Türkiye de bir ilki başararak takım sporu olarak Yıldızlarda, Gençlerde, Büyüklerde büyük başarıya el atarak Kano Slalom branşında Türkiye de başarı adına tek olduklarını gösterdiler.

Öte yandan bireysel yarışmalarda C1 ve K1 de 6 tane Birincilik, 7 tane Üçüncülük ve 2 tane İkincilik elde ederek imza atılmamış başarının sahibi oldular.
Gerçekleştirilen yarışmalarda K1 ve C1 de dereceye giren sporcularımız ;
C1 Büyük Erkeklerde İsmail Demirci birinci , Aydın Aksoy İkinci oldular.
C1 Genç Erkeklerde M. Furkan Tatoğlu Birinci , Batuhan Hayr Ataşer Üçüncü oldu.
K1 Büyük Erkeklerde ise Görkem Rakıcı Üçüncü oldu.
K1 Genç Erkeklerde Burak Yılmaz İkincilik elde ederken Muhammet Buçan üçüncü oldu.
K1 Yıldız Erkeklerde Tarık Tuğcu Üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.
K1 Büyük Bayanlarda ise Havva Terzi Birinci , Genç bayanlarda Halime Yıldız Birinci ,Merve Çelik üçüncü , K1 Yıldız bayanlarda ise Evrim Özçelik Üçüncü olarak şampiyonaya bireysel sporlarda damgalarını vurdular.
Takım sporlarında Gençlerde ve Büyükler de Türkiye Birincisi Yıldızlarda ise Üçüncülük başarısını göstererek yarışmaları izleyen seyircilerin ayakta alkışlamasına neden oldular.

Yarışmaları izleyen Erzincan Vali Yardımcısı Adem Keleş , Türkiye Kano Federasyonu Başkan Vekili Fatih Sani, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu şampiyonayı izlerken Rize’li sporcuları aldıkları haklı dereceleri için gurur duyarak 5 dakika boyunca ayakta alkışladılar.

Erzincan Vali Yardımcısı , Kano Federasyonu Başkan Vekili ve  Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Kano Slalom yarışmalarında kendi illerinde bireysel sporlarda 12 , takım sporlarında 3 tane başarıyı hak eden sporcularından dolayı Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz’ı tebrik ettiler.

 Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz Kano Slalom da dereceye giren sporcuları kutladığını belirterek “ Erzincan da Rize li sporcularımın gösterdikleri başarı Rize iline Kano adına güzel bir sayfa açmıştır. Parkurlarda sporcuların zorluk derecelerinin yüksek olduğunu ve zaman zaman zor anların yaşandığını biliyordum buna rağmen başarılı sporcular Pilot İl Seçilen Erzincan da ciddi dereceler almıştır. Başarı elde eden bütün sporcularımı ödüllendireceğim” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ