Moğolistan’ın Ulanbatu kentinde yapılan Dünya kuraş şampiyonasında ülkemizi artı 60 kiloda temsil eden milli sporcu Ebru uzun Dünya üçüncülüğünü elde ederek Rize’ye döndü. Aralarında Judo ve Kuraş sporunda gücünü kanıtlamış Özbekistan, Gürcistan, Tacikistan, Ukrayna gibi ülkelerin yer aldığı Dünya kuraş şampiyonasında genç milli sporcularımızdan Ebru Uzun Dünya üçüncülüğünü elde ederek dönmesiyle tüm spor severlerin taktirini kazandı. Yaptığı 5 müsabakanın dördünü kazanarak Dünya üçüncülüğünü elde etmeyi başaran Ebru Uzun Bayan Kuraş milli takımının değişmezleri arasında yerini aldı.

Şampiyonaya Azerbaycan, Özbekistan, Yeni Zelanda, Fransa, Ermenistan,Gürcistan, Yunanistan, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan,Rusya, Ukrayna, Moğolistan ve ülkemiz sporcularının mücadele ettiği dünya şampiyonasında üçüncülük elde eden Ebruya Gençlik ve spor il müdürlüğünce ödül verileceği açıklandı. Gençlik ve spor il Müdürü Ömer Yılmaz başarılı sporculara Vali Kasım Esen’in destek vereceğini belirterek şunları söyledi:

Rize’nin spor kenti olacağına yönelik iddiamızın boşuna olmadığı Ebru Uzun gibi sporcularımızın Avrupa ve dünya klasmanında elde ettikleri başarılarla bir kez daha ortaya koyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu başarıların bundan böyle ardı arkasının kesilmeyeceğine inancımız sonsuzdur. Tüm Rizeli hemşehrilerimin çocuklarını spora yönlendirmelerini bekliyoruz. Görülüyor ki Rizeli gençlerin spor yeteneği üst düzeyde. Başarılı olan sporcularımıza sahip çıkmak onlara destek vermek görevimiz. Daha önce sayın valimiz Kasım Esen’in sporcularımıza yönelik desteklerini basından herkes izlemiştir. Valimizin bu desteği bizi daha çok onurlandırıp daha fazla çalışmaya yöeltmiştir.

Dünya üçüncülüğü elde eden genç yetenek Ebru uzun ise şampiyonluğu bir şansızlık yüzünden kaybettiğini belirterek bundan böyle daha çok çalışıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Hayrettin BİRKAN 
Editör: HABER MERKEZİ