Dilek ASLAN

İki yıl önce kurularak Ata sporumuzun gelişmesinde önemli yer tutmaya başlayan Rize İyidere Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi sporcuları Malatya da yapılan turnuvadan iki altın üç bronz madalya ve Türkiye ikinciliği kupası elde etmeyi başardılar.

14–15 yaş grubu Malatya’da 30’u aşkın takımın mücadele ettiği turnuvada Rizeli Pehlivanlardan 32 Kiloda Abdullah Kesimal ile 73 Kiloda Aykut Cuma Türkiye şampiyonluğu elde ederken, 32 Kiloda Emre Durmuş, 38 Kiloda Hasan Kardaş, 85 kiloda ise; Volkan Civelekoğlu Türkiye üçüncüsü oldu.

Rize GEM li güreşçiler ferdi olarak elde ettikleri başarının yanı sıra takım halinde de ikincilik elde ederek Türk Güreş tarihinde isimlerini yazdırmayı başardılar. Malatya’dan kupa ve madalyalarla dönen pehlivanlar Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz tarafından makamında kabul edildi. Kabulde konuşan Yılmaz Güreş Eğitim Merkezinin 2 yıl gibi kısa geçmişi bulunduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: Türkiye’nin en yeni Güreş Eğitim Merkezlerinden biri ilimizdeki İyidere Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi. Kısa sürede çok sayıda madalya kazanmaları geleceklerinin ne kadar parlak olduğunu göstermektedir. Bizden on-on beş yıl önce kurulan eğitim merkezlerinden çok daha iyi dereceler elde ediyoruz. Asıl hedefimiz öncelikli olarak milli takımlarımıza sporcu yetiştirmek Avrupa’da, Dünyada ve hatta Olimpiyatlarda madalya kazanarak İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Buradan güreşçilerimizin böylesi başarılı yetişmesinde emeği geçen başta ilçe müdürümüz Yasin Çakmakçı olmak üzere Antrenörlerimiz Cahit Avcı, Muharrem Kabaoğlu ile tüm emeği geçenleri kutluyorum. Kendilerine bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteğimizin süreceğini belirtmek isterim.

Öte yandan kabulde Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer yılmaz Güreş Eğitim Merkezi Güreşçilerine eşofman ve çeşitli hediyeler verdi.

Editör: HABER MERKEZİ