İzmir'in Foça ilçesinde düzenlenen Türkiye Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası'nda Rizeli boksörler ringe damgasını vurdu. Boksörle şampiyonaya katılan Rize Gençlik ve Spor Takımı sporcuları dört sıklette madalya kazanarak Rize'ye döndü.

Rize'de halk arasında ramboçe olarak adlandırılan Binnur Sakal 48 kiloda çıktığı ringde rakibini yere sererek birinci oldu. Hedefinin Avrupa'nın ardından dünya şampiyonluğuna katılmak olduğunu söyledi. Bunun yanısıra, Nazan Reis 75 kiloda Emriye Sakal 46 kiloda ikincilik elde ederken Behiye Kayış ise 57 kiloda ilk kez katıldığı şampiyonada üçüncü oldu.

Altı sıklette yarıştıklarını ve 4 madalya kazandıklarını vurgulayan Rize Gençlik ve Spor Antrenörü Cihan Başaran başarının tesadüf olmadığını kaydetti. Bayanlarda Avrupa'da geçtiğimiz şampiyonluğu sayı ile kaybettiklerini anımsatan deneyimli antrenör Başaran bu yıl Avrupa semalarına Türk bayrağını dalgalandırarak, İstiklal marşını şerefle okuyacaklarını söyledi.

Bayan boksörlerin elde ettikleri başarının karşılıksız kalmayacağını belirten Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz, 'Bütün branşlarda iddiamız sürekli artıyor, çıtamız yükseliyor. Gerek sporcularımız ve gerekse başarı gösteren antrenörlerimiz başarılarından dolayı ödüllendirilecek. Tabi bu başarılar bizim hedefimiz değil. Üç olimpiyat şampiyonluğu bulunan Rize'nin yeni olimpiyat şampiyonları yetiştirdiğini görmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz.' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ