05-11 Ekim tarihleri arasında kutlanması planlanan Amatör Spor Haftası dolayısıyla Rize`de Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri eşliğinde kutlama yapıldı.

05-11 Ekim tarihlerinde kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Başkanı Ali Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Rize Valiliği Tören Alanı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla önceki yıllarda düzenlenen etkinliklerin yapılmadığı ve Amatör Spor Kulüpleri ve futbolcuların katılamadığı temsili çelenk bırakma töreni Kovid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Törenin ardından ASKF Rize Başkanı Ali Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'ı ziyaret ederek, sahil dolgu alanında yapılan yeni futbol tesisindeki idari binanın ASKF ve taban birliklerine tahsis edilmesinden dolayı Yıldız'a teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ASKF Rize Başkanı Çelik, "Ekrem Orhon sahamızın yıkılmasıyla birlikte merkez futbol sahası konusunda yıllardır sıkıntı yaşayan futbol camiamız, beklediği sahaya kavuştu. İl Müdürümüz Gürhan Beyin de katkılarıyla yeni futbol sahamızdaki idari binayı ASKF ve taban birliklerimize tahsis etmiş bulunuyoruz. Soyunma odalarıyla ilgili dilekçelerimiz de ilgili bakanlığa gönderildi ve yakın zamanda bu odalar ilimizdeki amatör spor kulüplerine teslim edilecek" dedi. Çelik, hem yeni futbol sahasının yapımında ve amatöre verdiği destekten ötürü Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak’a da ayrıca teşekkür etti.

Editör: HABER MERKEZİ