İç transfer görüşmelerinin devam ettiği Yeşil-Mavililer, dış transferde ince eleyip sık dokuyor. Yeşil-Mavililer’de tüm gözler yönetimin yapacağı transferlere çevrilirken dış transfer listesinde iki önemli ismin olduğu öğrenildi. Yeni sezonda takımı güçlendirmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Rizespor rotasını iki yabancı oyuncuya çevirdi. Yabancı oyuncu kontenjanını öncelikle Türkiye’de oynayan isimlerde kullanmak isteyen Rizespor Karşıyaka’dan Tıago ile K.Erciyes’den Bikoko’yu transfer etmek istiyor.

Görüşmeler Sürüyor
Yabancı transferinde kadrosunu öncelikle Türkiye’de oynayan isimlerle güçlendirmek isteyen Çaykur Rizespor, K. Erciyes ile sözleşmesi sona eren Kamerun’lu golcü futbolcu Severin Bikoko’ya teklifte bulunduğu öğrenildi. 2 yıldır Kayseri Erciyesspor’da forma giyen ve geçen sezon 10 gol atan Bikoko ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiği öğrenildi. Tatil için ülkesine giden Bikoko’nun menajeri ile görüşmeler devam ederken Karşıyaka’nın Brezilyalı oyuncusu Oueroz Tıago içinde düğmeye basıldı. Geçen sezon Altay’dan Karşıyaka’ya transfer olan ve 13 gol atan Tıago’nun kulübüyle 2012 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Seferber Oldular
Geçen sezon başında Karşıyaka’dan Kaleci Ramazan ile birlikte Mutlu ve Volkan’ı transfer eden Yeşil-Mavililer, Brezilyalı Tıago transferindeki tek engel yaş sınırı. 24 yaşındaki Tıago’nun 1. Lig’de başka bir takıma transfer hakkı bulunmuyor ancak ligdeki kulüpler Futbol federasyonuna yabancı futbolcu yaş sınırının bir yaş düşürülmesi için müracaatta bulunmuşlardı. Federasyon yaş sınırını düşürdüğü taktirde Rizespor Tıago için Karşıyaka’ya cazip bir transfer teklifi sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Yeşil-Mavililer K.Erciyes ile sözleşmesi sona eren Bikoko’yu renklerine katmak için tüm imkanlarını zorluyor.
 
Rizesporlular.com 
Editör: HABER MERKEZİ