Kafkasyadaki çatışmalar nedeniyle UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Gürcistanın FC WIT Georgia ile Avusturyanın FK Austria Wien takımları arasındaki karşılaşmanın iptal edildiği bildirildi.
Rize Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, , Gürcistanın başkenti Tifliste yapılması gereken karşılaşmanın çatışmalar nedeniyle Rizeye alındığını hatırlattı.

Tifliste çatışmaların sürdüğünü ifade eden Yılmaz, Futbol Federasyonu yetkilileri ile yaptığımız son görüşmede, Gürcistan ekibinin çatışmalar nedeniyle Tiflisten ayrılamadığı bizlere iletildi. UEFAnın, son yaşanan gelişmeler sonrası karşılaşmayı iptal ettiği ve maçın Rizede oynanmayacağı belirtildi dedi.

Yılmaz, Gürcistan ekibinin, seyahat özgürlükleri olmadıkları gerekçesiyle maçın ertelenmesi için UEFAya başvurduğunu da kaydetti.

UEFA, daha önce, 14 Ağustos Perşembe günü Gürcistanda oynanması planlanan FC WIT Georgia ile FK Austria Wien takımları arasındaki karşılaşmanın, ortaya çıkan olağanüstü koşullar nedeniyle Rize Atatürk Stadında yapılması uygun görmüştü.
Editör: HABER MERKEZİ