Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Oktay Çevik, takımın bu sezon hep ilk 6 içinde yer alacağını söyledi.

Çevik, yaptığı açıklamada, Çaykur Rizespor'un hedefinin her zaman üst sıralar olduğunu belirterek, ''Çaykur Rizespor bu sezon hep ilk 6 içinde olacak. Şimdilik şampiyonluk sözünü telaffuz etmiyoruz. Tabii ki Rize şehrinin bir beklentisi var. Bu şehirde iddiasız olunmayacağını biliyorum. Ama sabır çok önemli. Hedeflerimize sabırla birer birer ulaşacağız'' dedi.
 
Birçok futbolcunun ayrılması nedeniyle yeni bir kadro oluşturduklarına dikkati çeken Çevik, şöyle devam etti: ''Sezon öncesinde sahaya çıkacak futbolcu yokken, bu denli kaliteli futbolculardan bir kadro oluşturduk. Bu, ancak Çaykur Rizespor gibi büyük camiaların başaracağı bir iştir. Şimdi bu kadroda yer alan 25 kişiden bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Zor bir yarışta futbolcu arkadaşlarım takımda yer bulmak için çok iyi mücadele ediyorlar. Takım olma yolunda her şeyin yerli yerine oturması için çalışıyorlar.''

Gerçek güçlerinin ortaya çıkabilmesi için belli bir süreye ihtiyaçları olduğunu anlatan Çevik, ''Her teknik direktör bu süreyi ister. Bizim de tam kapasiteye ulaşmak için 5-6 haftaya ihtiyacımız var. Bu sürede iyi futboldan çok, puan kaybetmemeyi hedefliyoruz. Bu sürenin ardından Çaykur Rizespor'un önlenemez bir yükselişi olacağını iddia ediyorum. Ondan sonra önümüz açık olacak'' diye konuştu.

Çevik, rakiplerinin birçoğunun geçen yıl mücadele ettiği kadroyu koruduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Boluspor ve bizim dışımızdaki takımların tamamı neredeyse geçen yılki kadrolarını korudu. Bu, rakiplerimiz için çok önemli bir avantaj, bizim için ise dezavantaj oluşturuyor. Ancak transfer ettiğimiz oyuncuların çoğu bu ligi tanıyor ve hedefi olan takımlarda forma giymiş. Biz bu süreyi onların katkısıyla daha kolay aşacağız.''
 
Editör: HABER MERKEZİ