Türkiye Kano Federasyonu sporcusu bir grup Rize'den giderek Van'ın Bahçesaray ilçesindeki Müküs Çayı'nda rafting yaptı.

Bahçesaray'da rafting yapmanın ayrı bir zevk olduğunu belirten Türkiye Kano Federasyonu sporcusu Oktay Akan, Müküs Çayı'nın rafting yapmaya çok elverişli olduğunu söyledi.

Çayın özellikle çok temiz olduğunu belirten Akan, ''Bahçesaray'daki nehir rafting yapmaya çok elverişli, turistlerin ilgisini çeker. Herkese tavsiye edeceğiz. Özelikle Rizeli ve Antalyalıların buraya geleceklerine eminim. Büyük turlar, yabancıların rafting turlarında hızlı nehirlere çok önem veriyorlar. Bahçesaray bizim Yusufeli'ne çok benziyor. Her tarafı dağlarla çevrili, sıcak, ılımlı bir iklimi var, rafting için çok uygun. Su soğuk olmasına rağmen dışarda üşümüyorsunuz. Çok rahat ve güzel bir parkur'' dedi.

Rizeli Tuba Çandar (20) ise Bahçesaray'ı çok sevdiğini belirterek, rafting yaparken çok eğlendiklerini kaydetti.

Şanlıurfa'ya Vali Yardımcısı olarak atanan Bahçesaray Kaymakamı Şaban Erdoğan ise, Bahçesaray'da raftingin 9 sene önce kaymakamlığın girişimleriyle başladığını ifade etti.

Bahçesaray'ın sarp dağlarıyla meşhur olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: ''İlçemizde fazla alternatif yoktu. Doğa şartları ağır olduğundan, 'kaymakamlık olarak neler yapabiliriz' diye düşündük. Vatandaşı raftinge yönlendirdik. Önce bir botla başladık, daha sonra 2 bot daha ilave ederek şu an 3 botumuzla hizmet vermekteyiz. Rize'den gelen arkadaşlarımız da parkuru çok beğendiler. Yabancı turistler ve yerli turistlerle birlikte keyif verdiler. Onlarla burada bulunmaktan ve rafting yapmaktan,çok memnunuz. Teşekkür ederiz buraya geldiklerinden ve bize bu keyfi yaşatıklarından dolayı.''

Editör: HABER MERKEZİ