Dilek ASLAN

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce her yıl tüm illerde açılması zorunlu hale getirilen il spor merkezleri programı çerçevesinde Rize Gençlik ve spor il Müdürlüğünce il merkezinde stand kurularak kayıt kolaylığı getirildi.

İşleyişin yoğun olduğu Belediye parkı önünde kurulan stant da spor merkezlerine kayıt yaptırmak isteyen çocuk ya da gençler burada bulunan görevlilere gerekli evrakları temin ederek kayıt yaptırabilecekler. Geçtiğimiz yıl rekor düzeyde katılımın gerçekleştiğini anımsatan Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz bu yıl yine rekor bir katılım beklediklerini söyledi.

Velilere stant kurularak kayıt kolaylığı getirdiklerini belirten Yılmaz şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıllarda elde ettiğimiz başarıyı bu yıl katlamak istiyoruz. Bunun için kent merkezine kayıt standı kurduk. Burada görevli arkadaşlarımız kayıt yaptırmak isteyenlere her türlü kolaylık ve yardımı sağlamaktadır. Ayrıca diğer illerimizde talep edilen ücret bize göre oldukça yüksek. Biz sadece lisans ve diğer işlemler için toplam 5 YTL gibi sembolik ücret talep ediyoruz. Burada asıl amacımız çocuk ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve boş zamanlarını daha iyi şekilde değerlendirmesidir. Velilerimiz de gerekli duyarlılığı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi gösterirlerse sorun kalmaz. İstenilen başarı elde edilmiş olur.

Öte yandan Türk Spor Kurumunun Kuruluş dönümü olan 29 Haziranda düzenlenecek törenle İl Spor Merkezlerinin açılışının yapılacağı öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ