Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, denizde düzenlenen rafting yarışmaları izleyenlere keyifli bir gün yaşattı.

Rize Belediyesi tarafından Sahil Parkı mevkiinde düzenlenen rafting yarışmasına, Trabzon, Rize ve Artvin'den erkeklerde 13, kızlarda ise 4 takım katıldı. Takımlar, 2 grup halinde sprint, kafa kafaya ve uzun mesafe kategorisinde yarıştı.

Yarışmada, takım halinde erkeklerde Rize Belediyespor birinci, Çaykurspor ikinci, Gençlikspor üçüncü oldu. Bayanlarda ise Rize Belediyespor birinciliği, Gençlikspor ikinciliği, Zigana Dağcılık üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise çeşitli hediyeler verildi. Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı Şafak Tatoğlu, salcılığın derelerde yapılan bir spor olarak bilindiğini belirterek, ''Ancak yılın bu zamanında derelerde yarışmak çok zor. Bizde Rize'nin Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında her yıl böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Raftingin denizde de yapılabileceğini gösteriyoruz. Derede tamamen tekniğe dayalı olan rafting denizde ise kondisyon ağırlıklı. Bu da sporcuların bir sonraki yarışlara hazır olmasını sağlıyor.'' dedi.

Tatoğlu, 26-28 Mart tarihlerinde yapılacak Kano slalom Türkiye Şampiyonası ile ''Taşlıdere'' deresini ilk kez yarışmalara açacaklarını da sözlerine ekledi. Yarışmaya katılan sporcular, daha sonra tulum eşliğinde horon oynadı.

Editör: HABER MERKEZİ